A OSAM MU JE GODINA TEK

Svake minute nakrcamo YouTube sa 100 sati novog videa

20.05.2013 u 08:20

Bionic
Reading

YouTube je od gotovo nepoznatog internetskog videoservisa prerastao u najveći na svijetu. Možemo samo nagađati što nam sprema u budućnosti

Najveći svjetski servis za videosadržaj, YouTube, napunio je osam godina postojanja i objavio neke zanimljive brojke.

Osim što YouTube svakog mjeseca koristi više od milijardu ljudi, prema posljednjim informacijama njegovi korisnici svake minute objave više od 100 sati videosadržaja.

'Tijekom godina nastavljate nas iznenađivati i oduševljavati. A protekla godina nije bila nikakva iznimka. Tko bi mogao zamisliti da će korejska pop zvijezda u odijelu postavljati nove rekorde ili da će Ulica Sezam imati više od milijardu pregleda? To nam je jedna od omiljenih stvari kod naše svjetske publike - nepredvidljivi ste koliko ste i kreativni', stoji u rođendanskom blogu

Pohvalili su se time da milijuni partnera diljem svijeta proizvode sadržaj za YouTube, a potom se i našalili na vlastiti račun.

'Više od 1000 kompanija diljem svijeta uvelo je obaveznu jednosatnu pauzu kako bi se gledali smiješni videi na YouTubeu. Dobro, izmislili smo to, ali to bi bilo super', stoji u blogu.

Na kraju su zahvalili svima i istakli svoje velike planove.

Nedavno su pokrenuli plaćene kanale koji bi trebali staviti YouTube uz bok plaćenim videoservisima poput Hulua i Netflixa.

Plaćeni kanali prvo su lansirani u SAD-u, potom u Velikoj Britaniji, Francuskoj, Njemačkoj i Japanu, a daljnje širenje tek se očekuje.

Osim toga, proteklih nekoliko godina YouTube se preselio s računala na mobilne uređaje, konzole i televizore. Hoćemo li u budućnosti gledati video s YouTubea na ogledalu u kupaonici ili mikrovalnoj pećnici u kuhinji? U slučaju YouTubea ništa ne treba odbaciti.