STRUČNJAK DON STOJIĆ

'Medicinski je nevjerojatno zatrudnjeti uslijed silovanja?!'

07.04.2014 u 11:33

Bionic
Reading

'Želim razbiti jedan urbani mit glede silovane žene. Kad god raspravljamo o pobačaju, uvijek je korištena jedna metoda koja uključuje pronalazak najmarginalnijeg slučaja, pucanje na emociju i primjenu na opći moral. Ona je pogubna u razlučivanju je li nešto dobro ili zlo. Najmarginalniji slučaj jesu djevojke koje su silovane, ali sva se psihoza društva koncentrirala na njih', rekao je studentski kapelan Damir Stojić tijekom rasprave o pravu na život u studentskom domu Stjepan Radić u Zagrebu

Stojić je dodao da je 'medicinski nevjerojatno to da djevojka zatrudni u tom slučaju'. 'Tko ne vjeruje, kaže priroda, a ja kažem da je Bog predvidio predigru. Ne toliko zbog nas muškaraca, nego da bi djevojka mogla biti spremna. Njezino je tijelo velik dar i Bog je ponudio predigru kako bi se njezino tijelo pripremilo. I što se događa, koga ne zanima predigra? Životinje i silovatelje. Zato su takvi slučajevi, kojih je i previše, toliko marginalni', ocijenio je don Stojić, kako prenosi Narod.hr.

Koliko je don Stojić pozvan davati 'stručno' mišljenje o posljedicama silovanja, najbolje govore podaci o ženama žrtvama ratnih strahota u BiH, prema kojima su rođene stotine djece nakon što su im majke silovane u ratu. A i svjedočanstva žena u Domovinskom ratu govore o neželjenim trudnoćama kao rezultatu grozomornih i sustavnih silovanja.