NAPREDNE TEHNOLOGIJE

HT će pružati usluge vodećim europskim telekomima

22.07.2014 u 12:13

Bionic
Reading

Hrvatskom Telekomu dodijeljena je važna uloga unutar Deutsche Telekom grupe u uspostavljanju tehnoloških centara za IPTV i IMS (IP Multimedia Subsystem), a Zagreb time postaje centar za pružanje usluga u naprednim tehnologijama za nekoliko najvećih europskih telekoma, priopćeno je iz HT-a

'Dobivanje ovih važnih poslova rezultat je rada stručnjaka HT-a, čija su znanja i kompetencije prepoznati među najboljim tehnološkim stručnjacima u Europi', kažu u HT-u.

U Centru za IPTV Hrvatski Telekom sudjeluje sa znatnim dijelom resursa dok će u okviru međunarodnog IMS SSC-a (IP Multimedia Subsystem Shared Service Center) kompanija pružati usluge Slovak Telekomu, Makedonskom Telekomu i Crnogorskom Telekomu.

'Ovaj projekt dio je programa One DT Europe, pokrenutog prije dvije godine, a usmjerenog na podizanje učinkovitosti članica DT grupe i uspostavljanju DT-a kao vodećeg europskog telekomunikacijskog operatora. Konačni je cilj osigurati pružanje usluga jednostavnih za korištenje i pouzdanih za korisnike modernog 'gigabitnog' društva', ističu iz kompanije.

Jedna od najvažnijih inicijativa ovog programa je uvođenje centara za pružanje zajedničkih usluga (Shared Service Center – SSC), što znači da jedna članica DT grupe preuzima odgovornost za grupu aktivnosti za ostale članice ili cijelu DT grupu. Objedinjavanjem stručnosti, znanja i iskustava postižu se najbolji rezultati, uz znatne uštede resursa, priopćili su iz HT-a.