STOPIRAN STEČAJ NAVA BANKE

Sudac Mislav Kolakušić pokazao zube i HNB-u

01.09.2014 u 14:40

Bionic
Reading

Sudac Mislav Kolakušić osporio je legitimitet zastupanja privremenoj posebnoj upravi Nava banke koju je HNB imenovao istodobno s prijedlogom stečaja

Sudac Mislav Kolakušić, poznat po borbi protiv Slavka Linića i predstečajnih nagodbi, usprotivio se i Hrvatskoj narodnoj banci.

Stečajni postupak nad Nava bankom još nije otvoren iako je prvo ročište na zagrebačkom Trgovačkom sudu održano još potkraj srpnja, piše Poslovni dnevnik. Predmet je na odlučivanje došao Mislavu Kolakušiću, sucu koji je na tom ročištu, na kojemu je trebalo utvrditi postojanje razloga za otvaranje stečaja, osporio legitimitet zastupanja privremenoj posebnoj upravi Nava banke koju je HNB imenovao istodobno s prijedlogom stečaja.  

Sudac je procijenio da je time narušeno načelo ustavnosti, odnosno 'dvostranosti stranaka u postupku'. O suštini se tako nije ni raspravljalo, a novo ročište Kolakušić je zakazao za 10. rujna. Stanje 'ni na nebu ni na zemlji' za tu malu banku, veličinom aktive sa začelja domaćeg bankarskog sektora, potrajat će dakle barem do iduće srijede.