VUKŠIĆ ODLUČAN

Lovrić Merzel ne može u Linićev novi Klub

18.09.2014 u 13:15

Bionic
Reading

Bivši laburist Branko Vukšić, predsjednik novog saborskog Kluba nezavisnih zastupnika kojeg dijeli s bivšim SDP-ovcem Slavkom Linićem i zastupnikom Bošnjačke demokratske stranke Hrvatske Nenadom Hodžićem, napomenuo je da im se Marina Lovrić Merzel sigurno neće moći pridružiti. 'Gospođa Lovrić ne može biti u Klubu. Klub će se naš proširiti, ali neće biti nikog protiv koga se vodi kaznena prijava. Nitko nije ni spomenuo to ime, nismo o tome uopće razgovarali jer ne postoji ta mogućnost', poručio je Vukšić

Branko Vukšić naglasio je da će im se u Klubu pridružiti još neki ljudi, no nije htio o imenima, a ne zna i hoće li mu se priključiti još netko od laburista. Dodao je i kako idući tjedan planira predati i inicijativu da osobe pod teškim optužbama ne mogu biti zastupnici, kad se takvi ne mogu ni zaposliti u državnim službama.

Nakon što je suspendiran u Hrvatskim laburistima, Vukšić je u srijedu zatražio ispisnicu iz stranke, te je zajedno s novim kolegama osnovao novi klub zastupnika na čijem je čelu. Upitan kako će surađivati sa Linićem kojeg je prije oštro kritizirao, Vukšić je rekao sljedeće:

'Jedan novinar me pitao kako ćemo surađivati ja i Linić, kada je Linić za rasprodaju imovine, monetizaciju cesta, a ja sam apsolutno protiv. I dalje sam protiv, a on je i dalje za. Mi ćemo dokazati da se može biti u istom klubu i različito misliti. Oboje smo svjetonazorski ljevičari kao i g. Hodžić i mislim da ćemo nekad govoriti različito. Dokazat ćemo da je to način kako bi trebalo u Saboru raditi.'

Vukšić je istaknuo kako se vrlo brzo složio s novim kolegama, te kako je do dogovora došlo nakon samo dva kratka sastanka.

'Raspravljati o svemu, biti glasan i nekoliko zakonskih prijedloga koje sam radio za laburiste, jedna od važnih stvari je prijedlog kako osoviti na noge javna poduzeća, i reforma lokalne samouprave. To sam radio za laburiste preko ljeta i to ću sada pretočiti ili u zakon ili u saborsku inicijativu, vidjet ćemo, treba mi još 15-ak dana da to završim', naveo je Vukšić.