TAJNE TEME RAZGOVORA

Bozanić u svoje dvore primio šefa HDZ-a Karamarka

30.09.2014 u 18:50

Bionic
Reading

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić primio je danas u Nadbiskupskom dvoru predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka, objavljeno je na stranicama nadbiskupije. Teme sastanka nisu poznate jer ih sugovornici ne žele dijeliti s javnošću

Šef HDZ-a Tomislav Karamarko u posljednje vrijeme bavi se okupljanjem koalicijskih partnera (u koaliciji ima čak sedam stranaka), a očito i podrške vjerskih autoriteta.

U Nadbiskupskom dvoru Karamarka je danas ugostio kardinal Josip Bozanić. Kojim povodom su se sastali i o čemu su razgovarali - javnosti nije poznato. U HDZ-u ne žele otkriti baš ništa osim činjenice da je do susreta došlo danas, a jednako su javnost o aktivnostima kardinala izvijestili i na web-stranicama nadbiskupije.

Čemu tolika tajnost oko sastanka dvojice velikih kritičara aktualne vlasti, nije jasno, no mnogi će se zasigurno sljedećih dana prepustiti nagađanjima.

Karamarko i Bozanić iz politike su mogli iscrpiti brojne teme, a zasigurno im nije promakla ni inicijativa udruge U ime obitelji (za koju se zna da je vrlo bliska Crkvi) koja traži promjenu izbornog zakona. Željka Markić (U ime obitelji) traži da se zastupnike u Sabor bira preferencijalno, prema imenu i prezimenu, a ne stranačkoj pripadnosti, što bi umanjilo rezultate i utjecaj šefova najvećih stranaka poput SDP-a i HDZ-a.

Podsjetimo, Bozanić je u nedjelju iz Šibenika izrazio zabrinutost za budućnost vjernika zbog nezaposlenosti i rekao: 'Ova Crkva i ovaj vjernički narod s nevjericom gleda kako se olako pogubnim metodama demonov zadah širi različitim strukturama, vidljivima i onima oku skrivenima, i ne dopušta ozdravljenje hrvatskoga bića.'