HAJDAŠ DONČIĆ NE ODUSTAJE

'Ako do referenduma dođe - ja sam borben čovjek'

30.10.2014 u 12:22

Bionic
Reading

Ministar prometa Siniša Hajdaš Dončić istaknuo je nakon današnje sjednice Vlade kako ne misli odustati od davanja autocesta u koncesiju te da uskoro stižu prve ponude potencijalnih koncesionara. Ako se raspiše referendum poručuje da je borben čovjek...

Ministar prometa Siniša Hajdaš Dončić kaže da se proces koncesija autocesta nastavlja bez obzira na dovoljan broj potpisa kojeg su prikupili protivnici stavljanja autocesta u koncesiju.

'Koncem studenog dolaze prve ponude od potencijalnih koncesionara, a o mogućem referendumu nećemo odlučivati ni ja, niti organizatori referenduma, nego će o tome donijeti odluku Ustavni sud. Ako do referenduma dođe - ja sam borben čovjek, živim u ovoj zemlji, volim ovu zemlju i smatram da koncesije autocesta imaju pozitivan utjecaj ne samo na proračun i razduživanje poduzeća HAC i ARZ, nego zbog oslobađanja 1,4 milijarde kuna koje će se ulagati u željeznice i državne ceste, a to su vam zapravo radna mjesta u građevini', kazao je Hajdaš Dončić.


U isto vrijeme organizatori referenduma o monetizaciji autocesta danas su izvijestili o tome da su nakon dva tjedna prikupili dovoljan broj potpisa te da računaju kako je ukupno pola milijuna građana za referendum.

Jučer je pak pomoćnik ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Marko Lončarević zadužen za projekt monetizacije dao ostavku ne precizirajući razlog.

Mijat Stanić, jedan od vođa građanske inicijative Ne damo naše autoceste, u izjavi za tportal.hr kazao je kako je zanimljivo da je Lončarević zadužen za projekt monetizacije dao ostavku baš sada kada je svima jasno da su prikupili dovoljno potpisa za raspisivanje referenduma protiv toga projekta.

Iz Ministarstva su kazali kako je ostavku dao iz osobnih razloga, a Lončarević je na pitanje o razlogu zbog kojeg je odstupio kazao 'kako je to komplicirano'.