I DALJE U VLADI

Evo gdje su završili luksuzni Audiji

17.12.2014 u 20:09

Bionic
Reading

U luksuznom Audiju A6, za čiju se kupovinu prije točno 10 mjeseci premijer Zoran Milanović skrušeno ispričao, i dalje se uredno vozi Branko Grčić i u tome ne vidi ništa sporno

'Odlukom je tako definirano, potpredsjednici Vlade i Sabora imaju pravo na to. Ostali ministri su prepustili policiji svoje Audije', kaže potpredsjednik Vlade Branko Grčić.

Audijima A6 voze se i njegove kolegice, potpredsjednice Vlade Milanka Opačić i Vesna Pusić.

A automobili koji su prepušteni policiji, čini se, stoje u garaži. Podaci koje smo dobili od MUP-a kažu: u 8 mjeseci, 11 automobila potrošilo je 8700 litara goriva. Što znači da je svaki od njih prešao manje od 8000 kilometara. No, ministar policije Ranko Ostojić to poriče, javlja RTL


'Kako vi to znate da se slabo koriste? Ja mislim da se dobro koriste', kaže Ostojić. Nabavka 20 skupocjenih Audija, vrijednih 640 000 kuna, početkom godine izazvala je veliki skandal. Vlada i ministri time su se pokazali iznimno neosjetljivi. A onda su se pokajali.

Nakon toga, dio automobila je dan na korištenje policiji, a devet je na raspolaganje dobio Ured za opće poslove. Tri automobila koristi se za protokol, primjerice za strane delegacije. Jedan koristi Branko Grčić, u ostalih pet, potpredsjednici Sabora.