KREĆE NA IZBORE

Milan Bandić u proljeće osniva stranku

28.01.2015 u 22:51

Bionic
Reading

Nakon što je jučer Milan Bandić najavio izlazak na sljedeće izbore, njegova bliska suradnica Jelena Pavičić Vukičević potvrdila je da će zagrebački gradonačelnik u proljeće osnovati i stranku

Da će Bandić uskoro osnovati stranku, u emisiji 'Studio 4' HTV-a potvrdila je njegova bliska suradnica i predsjednica Udruge Kluba Milana Bandića Jelena Pavičić Vukičević. Iako joj zbog predistražnih radnji USKOK-a i činjenice da je svjedok u postupku nije dopušteno komunicirati s Bandićem, kazala je da joj je on želju da se ide u osnivanje stranke prenio preko posrednika.

Zasada je osnovana samo Udruga Kluba Milana Bandića, koja, kazala je Pavičić Vukičević, okuplja oko 1.000 osoba s područja Grada Zagreba.

'Posredstvom kolege zamoljena sam da osnujem udrugu i to sam napravila. Cilj gradonačelnika je da putem naših aktivista u gradskim četvrtima pozovemo građane da se priključe udruzi. Obavljala sam tehničke stvari, a politički dio je na gradonačelniku', kazala je Pavičić Vukičević.

Potvrdila je kako je zamjenica gradonačelnika, koja trenutno vrši dužnost gradonačelnice, Sandra Švaljek potvrdila da će se učlaniti u udrugu, ali ne i u buduću stranku.

Što se pak tiče eventualnih prijevremenih izbora u Zagrebu, Pavičić Vukičević kazala je da jedino Bandić može odgovoriti na pitanje hoće li podnijeti ostavku i tako izazvati izbore. 'Iz svoje pozicije mogu reći da se gradonačelnik pokušava pravnim sredstvima izboriti za povratak na posao. Sigurno će pričekati odluku Ustavnog suda koja će kreirati njegove daljnje poteze', kazala je Bandićeva suradnica.

O Ustavnom sudu, dodala je, ovisit će to hoće li Bandić ići na širenje udruge na razini Hrvatske i izlazak na parlamentarne izbore ili će podnijeti ostavku i izazvati prijevremene izbore u Zagrebu.