NE SLABE OPORBU

Kina poučava Ruse: Politička ubojstva su zastarjela metoda

02.03.2015 u 15:43

Bionic
Reading

Političko ubojstvo 'zastarjela' je metoda, ocijenio je u ponedjeljak kineski službeni dnevnik u uvodniku u kojem se osuđuje ubojstvo ruskog oponenta Borisa Njemcova, nazvano 'ozbiljnim udarcem ruskom jedinstvu'

Političko ubojstvo "zastarjela" je metoda, ocijenio je u ponedjeljak kineski službeni dnevnik u uvodniku u kojem se osuđuje ubojstvo ruskog oponenta Borisa Njemcova, nazvano "ozbiljnim udarcem ruskom jedinstvu".

'Ubojstvo čelnika oporbe posebno je nerazuman čin jer zgražanje koje izaziva može samo pojačati oporbu umjesto da je oslabi', prokomentirao je Global Times, dnevnik Kineske komunističke partije.

'Političko ubojstvo najsramotniji je čin. To je zastarjela strategija i rijetko se koristi u modernom i civiliziranom svijetu', ocijenio je kineski dnevnik.

'Kinesko društvo željno čeka vidjeti stabilnu Rusiju pod Putinovim vodstvom', dodaje dnevnik po kojemu je ubojstvo Njemcova 'zadalo ozbiljan udarac ruskom jedinstvu'.

Oponent je imao tek 'ograničen utjecaj te njegovo ubojstvo ide protiv obične političke logike', nastavlja dnevnik.

Kineska komunistička partija ne tolerira nikakvo političko protivljenje i sustavno zatvara Kineze koji se otvoreno suprotstavljaju režimu jedine stranke.