PRIVATNI ŽIVOT MINISTRA

Dok Grčka tone, 'flambojantni' Varufakis pozira u pariškom magazinu

14.03.2015 u 10:36

Bionic
Reading

Grčki premijer Aleksis Cipras vodi Grčku u propast i preostalo mu je svega još nekoliko dana da je odmakne od ruba financijske provalije, piše Wall Street Journal i naglašava da ni ministar financija Janis Varufakis ne shvaća ozbiljnost situacije u kojoj se Grčka nalazi

'Prošla su tri mjeseca od kada je Cipras izazvao prijevremene izbore, a šest tjedana od kada je postao premijer. Za to vrijeme grčka ekonomija je potonula. Stidljiv oporavak je zaustavljen na samom početku: porezni prihodi su za više od jedne milijarde eura ispod cilja koji je bio postavljen za prosinac i siječanj, banke su izgubile više od 20 milijardi eura uloga, neotplaćeni krediti rastu, a investicije su zamrznute. Država bi u svakom trenutku mogla ostati bez novca', piše Wall Street Journal i dodaje kako čak ni ministar financija Janis Varufakis ne shvaća kakvo je stanje. Uz to je njegov ugled teško uzdrman te ga u eurozoni jedva shvaćaju ozbiljno.

Kako navodi WSJ, flambojantni grčki ministar i dalje plijeni pozornost gdje god se pojavi. Najnovije fotografije Varufakisa i njegove supruge koje su izašle u francuskom magazinu Paris Match, gdje je Varufakis snimljen kako sjedi za klavirom, ispija čašicu vina sa suprugom, čita knjigu i suprugu drži u rukama dok se u pozadini vide obrisi Akropole, izazvale su brojne reakcije na društvenim medijima.


Ministarstvo financija i ured premijera Varufakisove fotografije nisu željeli komentirati.