JOSIPOVIĆ OSNIVA STRANKU

'Dobrodošli su svi koji žele reforme, pa i Milanović, no ne i Karamarko'

07.04.2015 u 19:39

Bionic
Reading

Ivo Josipović u intervjuu za RTL Danas otkrio je kako se vraća u političku arenu i to osnivanjem stranke već u svibnju. Također je naglasio kako ne isključuje mogućnost koaliranja sa Zoranom Milanovićem

Bivši predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović u intervjuu za RTL Televiziju otkrio je kako osniva političku stranku te s njom kreće u utrku na idućim parlamentarnim izborima. Također je dodao kako nije nemoguća koalicija ni s njegovom bivšom strankom.

'Rekao sam da ću ostati u političkoj areni i tražio sam najbolji modalitet. Odlučio sam se sredinom svibnja osnovati političku stranku. Razgovarao sam s mnogim ljudima, posebno mladim ljudima. To je jedan dio projekta, a drugi je okupljanje jedne šire koalicije, posebno centrističkih i lijevih stranaka koje možda same ne bi mogle doći do izražaja', kazao je Josipović u intervjuu za RTL Danas.

'Svatko tko je na poziciji centra ili lijevog centra i želi provoditi reforme, dobrodošao je', kazao je Josipović.

A što je s Tomislavom Karamarkom?

'Bojim se da tu postoje prevelike razlike. Kada bi bila riječ o nekoj širokoj nacionalnoj koaliciji, vjerojatno ni to nije potpuno isključeno. Ali zaista to nije prirodni partner političke opcije koju ja zastupam', dodao je bivši predsjednik.

Intervju u cijelosti možete pročitati ovdje.