DRUGI ROĐENDAN

Nakon drame u avionu, Nikolić putuje komercijalnim letovima

17.04.2015 u 23:24

Bionic
Reading

Predsjednik Srbije za sve službene posjete koristit će ubuduće samo komercijalne letove i redovne linije, izjavila je u petak savjetnica srbijanskog predjednika Tomislava Nikolića nakon što je ujutro zbog kvara na zrakoplovu prinudno otkazan Nikolićev službeni posjet Vatikanu

'Vjerujte da sam još u šoku i, što se nas iz predsjedništva tiče, ubuduće ćemo koristiti redovne linije. Slavit ćemo ovaj dan kao drugi rođendan', izjavila je srbijanskim medijima Nikolićeva savjetnica Stanislava Pak nakon što se vladin 'Falcon 50' zbog kvara na motoru vratio danas prije podne u beogradsku zračnu luku s leta u Rim.

U vladinu 'Falconu 50' su osim šefa države bili i Nikolićevi savjetnici Pak, Ivan Mrkić, Oliver Antić i Jasmina Mitrović Marić.

'Preživjeli smo pravu dramu u zraku i mogu reći da su predsjednik Nikolić i njegovi suradnici nepovrijeđeni sletjeli u Beograd samo zahvaljujući nevjerojatnoj prisebnosti i vještini pilota i kopilota', izjavio je za beogradske Večernje novosti savjetnik srpskog predsjednika za vanjske poslove Ivan Mrkić.

'Krenuli smo iz Beograda oko osam sati i iznenada je jedan motor, oko devet sati otkazao. Letjelica je postala nestabilna, tresla se, mi smo bukvalno letjeli unutar zrakoplova. Tvrdim da smo ostali živi samo zahvaljujući pilotu', kaže Mrkić, napominjući da je i on osobno, leteći ranije istim zrakoplovom, 'pet puta preživio razne incidentne situacije'.

Nikolić je uputio pismo isprike papi Franji zbog otkazivanja službenog posjeta prouzročenog ranije jutros kvarom zrakoplova kojim je državno izaslanstvo Srbije putovalo u Rim, kad se vladin 'falcon 50' zbog kvara na motoru morao vratiti u beogradsku zračnu luku.

Nikolić žali zbog otkazivanja posjeta papi Franji, a izrazio je nadu da će se u najkraćem mogućem roku posjet realizirati, rečeno je medijima u uredu srbijanskog predsjednika.

'U tijeku si intenzivni razgovori, kako bi se dogovorio novi datum posjeta predsednika Srbije Vatikanu', kažu u Nikolićevu uredu.