BIVŠA I SADAŠNJA UPRAVA

Bivši član NO-a HRT-a diže kaznene prijave protiv Radmana, Popovca i Sutlića

22.04.2015 u 21:11

Bionic
Reading

Nakon što je prošli mjesec razriješen kao član Nadzornog odbora HRT-a Dražen Rajković odlučio je poduzeti konkretnije korake i na svom profilu na Facebooku najavio cijeli niz kaznenih prijava protiv bivše i aktualne uprave HRT-a

'Sutra zajedno s Martinom Pavićem podižem kaznenu prijavu protiv Vanje Sutlića, Josipa Popovca, Gorana Radmana, Borisa Sruka, Vlatka Kolarevića i Marka Bajića - sve bivših i sadašnjih odgovornih osoba i zaposlenika HRT-a - zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela zloporabe položaja i ovlasti glede višegodišnje naplate višestruko manjeg iznosa zakupnine za prostor koji se koristi za ugostiteljsku djelatnost na HRT-u', poručio je Rajković na svom profilu na Facebooku.

No Rajković nije stao na tim kaznenim prijavama - najavio ih je i protiv svojih dojučerašnjih kolega iz Nadzornog odbora.

'Istodobno ću kaznenu prijavu podnijeti i protiv bivših kolega iz NO-a HRT-a - Viktora Gotovca i Svetozara Sarkanjca - koji su podnošenjem ostavki onemogućili to tijelo da raspravi, osim drugih, izravni nadzor po toj više mjeseci ranije najavljenoj točki dnevnog reda i time pridonijeli nastavku pričinjavanja štete koja se dosad procjenjuje na 1,2 milijuna kuna. Posredno je odgovorna i (želim vjerovati samo) šačica zastupnika, pripadnika kluba obožavatelja lika i djela Gorana Radmana, ali o njima drugom prigodom', poručio je Rajković.

O šteti o kojoj govori Rajković tportal je već pisao. Naime u priopćenju javnosti Rajković je prošlog mjeseca aktualizirao priču Marka Ugarkovića, bivšeg člana Uprave HRT-a, koji je u tjedniku Novosti u siječnju ove godine iznio da je Radman u prosincu 2012, sedam dana nakon razrješenja starog i tri dana prije konstituiranja novog saziva NO-a HRT-a, retroaktivno poništio napore bivše Uprave HRT-a da nastupi samostalno u pregovorima s Pay-TV-om (IPTV, kabelskim i satelitskim) operaterima o reemitiranju HRT-ovih programa na njihovim platformama. Umjesto izravnog nastupa, Radman je sve vratio na staro i obnovio ugovor o zastupanju s EBU-om (koji u Hrvatskoj zastupa ZAMP). Rajković tvrdi da se potencijalna šteta zbog odluke glavnog ravnatelja da HRT prema operaterima Pay-TV-a zastupa ZAMP penje na čak 1,2 milijarde kuna.