OGLASIO SE JOVANOVIĆ

‘Mamiće nisu uhitili ni prljavi udbaši ni komunjare nego pravna država’

04.07.2015 u 20:55

Bionic
Reading

Današnje uhićenje braće Mamić potaknulo je mnoge političare da se oglase. Nije se suzdržao ni nekadašnji ministar sporta Željko Jovanović

Mamiće nisu uhitili ni prljavi udbaši ni komunjare nego pravna država. Hrvatska je danas uređena država i to je uvijek bio moj jedini cilj, mene nikad nije zanimao Mamić, nego dobrobit sporta i društva u cjelini, a Mamići su po svemu za što ih USKOK tereti sinonim parazitiranja na javnom novcu. Sveto ime Dinamo, na koje se licemjerno pozivaju u svojim srceparajućim priopćenjima, uprljali su do te mjere da će trebati puno maksimirskih kiša da ih opere - izjavio je za Novi list bivši ministar sporta Željko Jovanović nakon uhićenja braće Mamić.

Nakon ispitivanja Zdravka i Zorana Mamića Uskok će, kako se neslužbeno doznaje zatražiti određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i ponavljanja nedjela o kojemu će odlučivati sutkinja istrage Erna Dražančić. To će se ročište na Županijskom sudu održati u nedjelju.

Raniji prijedlog za pritvaranje Uskok je povukao nakon obavijesti o uhićenju, jer je u prvom prijedlogu stajalo da istražni zatvor traže i zbog opasnosti od bijega. Mamići su se, naime, nalazili u Sloveniji i u petak navečer su objavili da se u Zagreb ipak neće vratiti do nedjelje, iako je njihov klub ranije izvijestio da su oko podneva dobili pozive za razgovor te da su 'odmah krenuli prema Zagrebu'. Ponovno su se predomislili u subotu kada su doznali da ih Uskok želi pritvoriti zbog bijega.

Nakon uhićenja na granici odvedeni su oko 16 sati u policijsku prostoriju na zagrebačkim Oranicama, gdje je uz sjedište policijskog odjela za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala i jedinica za zadržavanje, u kojoj će i prenoćiti prije nedjeljnog odlaska na Županijski sud.