OSVRT NA UHIĆENJA

Josipović: Akcije protiv korupcije nisu predizborni alat

04.07.2015 u 21:10

Bionic
Reading

Bivši hrvatski predsjednik Ivo Josipović u subotu je u Šibeniku rekao kako bi bilo teško i misliti da su optužbe protiv korupcije predizborni alat, jer bi to značilo da je Hrvatska staljinističko društvo, što nije točno

Kada je riječ općenito o korupciji, ali i o optužbama protiv braće Mamić, bilo bi teško i misliti da se takve optuže generiraju samo u svrhu predizborne kampanje, izjavio je Josipović na osnivanju stranačkog ogranka njegove stranke Naprijed Hrvatska u Šibeniku. To bi značilo, nastavio je Josipović, da je Hrvatska staljinističko društvo, što nije točno.

Postavlja se pitanje zašto baš sad, nastavio je, dodajući kako će konačan test onoga što se sad radi biti na sudu u postupcima koji će se voditi.

'Gospodin Mamić se samnom nije slagao, ali smatram da se nijedna osoba iz javnog života ne bi smjela javljati i komentirati slučaj dok traje postupak', istaknuo je Josipović.

Komentirao i grčku krizu navodeći kako je u tom slučaju na snazi sinergija loše domaće politike s nesnalaženjem Europske unije.

Grci su, kazao je Josipović, dugo trošili više nego što su zarađivali, a taj teret su pokrivali umjerenim zaduživanjem. S druge strane, nastavlja Josipović, Europa to nije na vrijeme uspjela prepoznati i kada je prepoznala, uzela je u ruke sjekiru a ne neki fini instrument kojim bi olakšala Grcima da podnesu krizu.

Zato grčki primjer mora biti pouka svima, poručio je Josipović.