PRVI DOZNAJEMO

Popović prijavio Severinu Saboru i premijeru Milanoviću

29.07.2015 u 11:00

Bionic
Reading

Milan Popović poslao je pritužbu premijeru Zoranu Milanoviću, ministrici socijalne skrbi Milanki Opačić, pravobraniteljici za ravnopravnost spolova Višnji Ljubičić te nekolicini saborskih odbora. U pismu, koje je u posjedu tportala, Popović se žali na svoju bivšu zaručnicu Severinu, odnosno na njeno ponašanje prema njihovu trogodišnjem sinu Aleksandru

Iako se premijeru, ministrici Opačić i saborskim odborima Popović već ranije obratio putem odvjetnika, ovoga puta, kaže, obraća im se kao roditelj, i to zato što je uvjeren da njegova bivša zaručnica Severina Vučković krši djetetova prava zajamčena normativnim okvirom Republike Hrvatske, odnosno, ignorira načela zajedničke roditeljske skrbi.

'Severina Vučković s očiglednom namjerom osiguranja sebi stalne medijske pažnje na svaki mogući način, našeg sina Aleksandra, starog samo 3,5 godine, namjerno i svakodnevno, na društvenim mrežama Facebook i Instagram, izlaže očima javnosti i štetnoj medijskoj pažnji, objavljujući djetetove fotografije, video zapise s djetetom, kao i komentare na ovim društvenim mrežama o djetetu. Ove majčine objave na društvenim mrežama izazivaju daljnje prenošenje  informacija i komentara o djetetu i njegovih fotografija i video zapisa po elektroničkim medijima, nakon čega se ove djetetove fotografije, informacije o njemu i komentari pronose i po ostalim tiskanim medijima po cijelom prostoru bivše države', piše Popović u pritužbi.

Na taj način dijete se, dodaje, stavlja u poziciju 'dugotrajne, ogromne i štetne medijske izloženosti' koju inicira njegova majka.

Na sve je to, podsjeća Popović, upozorio i Centar za socijalnu skrb, no reakcije nije bilo. 'Iz kasnijih reakcija Severine Vučković na ovo upozorenje tijela socijalne skrbi, može se zaključiti da je ona mišljenja da je 'velika zvijezda za koju ne vrijede pravila i zakoni, jer tko je Centar za socijalnu skrb da se nju usudi nešto upozoravati…' piše Popović.


Popovićev privatni život i druženje sa sinom Aleksandrom odvija se daleko od očiju javnosti

Popović kaže da ne poznaje niti jednu javnu osobu koja ima potrebu na društvenim mrežama dijeliti podatke iz privatnog života pa i objavljivati fotografije i videozapise. Severina, uvjeren je, od malodobnog djeteta na taj način stvara 'javno dobro'.

'Poštovana gospodo, moj sin 3-godišnji Aleksandar živi u tzv. reality showu tipa 'Big Brother' u kojem ga nepoznati ljudi svakodnevno prate i komentiraju često na najvulgarniji i zastrašujući način. S tom razlikom što se ovdje ne radi o TV emisiji produciranoj u TV studiju, već se radi o tome da je majka kreator, inicijator i redatelj ovih 'nastupa' djeteta, a koji predstavljaju svakodnevno praćenje djetetovog života', piše u pritužbi.

Prvi skok... #volimstosevolimo #ljubavseljubavljuvraca #severina

Videozapis objavljuje Severina Vučković (@severina)

Severina mnoge lijepe trenutke sa sinom Aleksandrom dijeli po društvenim mrežama pa i one na kojima on nije sasvim odjeven

Bivši suprug podsjeća da je i zbog povrede privatnosti djeteta kazneno prijavio Severinu, no da je prijava odbačena. Čudi se, međutim, što Državno odvjetništvo nije reagiralo po službenoj dužnosti. 'Naime, jedino što se može zaključiti iz nepostojanja odgovarajuće 'sankcije' za neko ponašanje jest ili zaključak da neko ponašanje nije protupravno ili ono jest protupravno, ali ga meni iz nekih razloga, nadležna tijela toleriraju. Je li razlog tome što je Severina Vučković popularna tzv. estradna zvijezda u RH, ili to što je, za razliku od mene, hrvatska državljanka i hrvatske nacionalne pripadnosti, ne mogu tvrditi, ali da osjećam potpunu pasivnost nadležnih hrvatskih tijela u zaštiti mojeg djeteta, to je apsolutno točno', napisao je Popović te zatražio da nadležna tijela potaknu sustav socijalne skrbi na reakciju.


Severina je od travnja u ljubavnoj vezi s Igorom Kojićem, a fotografije novog dečka u društvu njezinog sina također rado objavljuje na Instagramu