ŠTO ĆE REĆI ČLANSTVO?

Stipić podnio ostavku zbog neuspješnog štrajka

05.10.2015 u 14:42

Bionic
Reading

Zbog neuspješnog štrajka, predsjednik školskog sindikata Preporod Željko Stipić podnio je ostavku, javio je HRT

'Ovaj će štrajk ostati upamćen jer je najdulji štrajk bez ikakvog rezultata. Premijer Zoran Milanović poticao je štrajk govoreći da će dani u štrajku učiteljima i profesorima biti plaćeni, a djecu se poticalo da ne dolaze u školu jer im se govorilo da neće dobiti neopravdane sate. To je i prvi štrajk zbog čijeg je neuspjeha odgovorna osoba podnijela ostavku', izjavio je predsjednik školskog sindikata Preporod Željko Stipić podnoseći ostavku, kako je javio HRT

Podsjetio je i da Vlada ne samo da nije udovoljila zahtjevima za povećanjem plaća u prosvjeti od četiri posto, nego je, kako tvrde sindikati, pismom namjere i ponizila školske sindikate.

Na stranicama sindikata Preporod na kojima se može u cjelosti pročitati Stipićevo pismo upućeno članovima, a u kojem se osvrće i na ponašanje kolega, napose uoči i tijekom štrajka, iz drugih sindikata u obrazovanju, stoji i da će od 7. do 13. listopada u svim podružnicama Sindikata Preporod biti provedeno pojedinačno izjašnjavanje članstva o ponuđenoj ostavci.