ZORAN MILANOVIĆ:

'HDZ je stranka šuplja kao tikva'

13.02.2016 u 18:14

Bionic
Reading

Predsjednik SDP-a Zoran MIlanović u razgovoru za Radio Dalmaciju rekao je kako je HDZ stranka koja je šuplja kao tikva

Komentirajući splitskog gradonačelnika Ivu Baldasara, rekao je da je prije izbora bio anonimus. Na pitanje hoće li pobjediti na unutarstranačkim izborima, Milanović je rekao da ima znanje, iskustvo i energiju, no brzo se obrušio na HDZ.

'Ovaj HDZ je katastrofa. Sanader je imao jednu sociopatsku devijaciju, ovo su ljudi koji pričaju o lustraciji, plaše ljude komunistima i Srbima. To je kad netko ostane prazan k’o tikva. HDZ više nema ideju, nema duh, nema pokretački duh. Hrvatska država je tu, sigurna, bolja nego ikad zahvaljujući nama, meni i mojim suradnicima.

Što se premijera Tihomira Oreškovića tiče, kazao je kako je on 'bio na daljinski upravljač iz Amsterdama.'

Operacija Teve

'To je operacija Teve. To je lijepa karijera al’ nema veze s poslom premijera. Jedino još ne znam je li odgovorio na pitanje je li u Tevi imaju takvu koreografiju s onim crnim antifašističkim kapicama. To mu otežava život povratka u Tevu kad ova epizoda završi. Morat će objasnit tamo, ukoliko se vrati, korelaciju između antifašizma i crnu verziju jarmulke', rekao je Milanović.

Ponovio je da predsjednica Kolinda Grabar Kitarović ima nepogrešiv dar za izabrati loše društvo.

Komentirao je i aferu s čelnikom SOA-e Dragananom Lozančićem i bivšeg čelnika te agencije Josipa Buljevića. Upitan da li je on smijenio Buljevića, Milanović je rekao:

'Buljeviću je tada istjecao mandat, a nije nastavio taj posao jer je nesposoban. S Lozančićem je druga stvar- on je doktor matematike i još nečega s Kolumbije, profesor, vrhunski profesionalac koji će dobiti posao koji poželi u tom nekom širokom fahu. A Buljevića je trebalo dati na disciplinski radi nekih nepravilnosti koje su se utvrdile. Buljević je čovjek malog srca, malih pluća. SOA je uspješnija nego ikada, i to se vidi i po međunarodnim priznanjima i suradnji sa zapadnim službama. Ne sa bliskoistočnima. Dakle s Amerikancima, Nijemcima, Britancima. I to je čak i formalizirano našim članstvom u asocijacijama najvišeg reda. To je društvo kojem mi pripadamo. To nije špijunska družina Karavaso, Buljevića… to je jedan drugi svijet. Uostalom, vidjeli ste što je Karamarko radio dok je bio u SOI, zapošljavao Karamarkiće iz svog rodnog sela na jedan dan pa ih prebacivao…To su kaznena djela, lopovluk.

Dodao je da je Lozančić bio na svadbi predsjednice Grabar Kitarović.

Cijeli intervju pročitajte ovdje.