TITO I JOVANKA U PAKRACU

Prijavio učenike policiji jer su se maskirali u pionire

19.02.2016 u 23:25

Bionic
Reading

Pokladni utorak u pakračkom kraju obilježili su srednjoškolci koji su se maskirali u 'Tita i pionire'. Njih dvadesetak obukli su bijele košulje, crvene marame i 'Titovku' te su predvođeni 'Titom' i 'Jovankom' u VW Bubi prošli put od pakračke Venecije do Srednje škole Pakrac gdje su imali prisegu, Titov govor, predavanje štafete te ples malih pionira. Za Compas.com.hr rekli su da su na ideju došli sasvim slučajno i radi zabave. Kod prolaznika su, kako kažu, izazavali smijeh, a neki su pljesakali i govorili kako je bilo vrijeme da se kapice vrate. No Tito, Jovanka i pioniri na pakračkim ulicama nisu se baš svima svidjeli

Od pionirske povorke na pakračkim ulicama prošlo je već devet dana, no danas je na stranicama Compasa objavljena i učenička isprika. Iako naglašavaju da su reakcije građana bile pozitivne, učenici 5.bm razreda Srednje škole Pakrac odlučili su se javno ispričati za masku Tita i pionira nakon što su bili izloženi pritisku jednog pojedinca.

'S obzirom na to da smo prozvani na sva zvona kao grupa pakračkih učenika koja se povodom maškara u školi maskirala u male pionire, Tita i Jovanku, javno se ispričavamo svima koje je naša maska uvrijedila.

Nije nam bila namjera ikome stajati na žulj ili povrijediti ikoga. Nismo se nadali da će biti negativnih komentara kao ni to da je povorka kroz Pakrac prekršajno djelo.

Potaknuti pojedinčevim prijavama pakračkoj policiji kao i prekršajnom sudu, još jednom se ispričavamo svim građanima Pakraca i Hrvatske koje smo nenamjerno uvrijedili', naveli su učenici.

Izvorni članak o maškaranoj povorci pročitajte ovdje

Iako naglašavaju da su reakcije građana u cijelosti bile pozitivne, učenici 5.bm razreda Srednje škole Pakrac odlučili...

Posted by Lipički Compas on 19. veljače 2016