RAZLOZI NISU RAZMJERNI ZNAČAJU

Iz Vlade žale što ove godine neće biti Židova u Jasenovcu

04.04.2016 u 20:56

Bionic
Reading

Nakon što je koordinacija 10 židovskih općina u Hrvatskoj odlučila ove godine bojkotirati tradicionalnu komemoraciju žrtvama jasenovačkoga logora 22. travnja iz Vlade izražavaju žaljenje zbog takvog poteza, ali smatraju da izneseni razlozi nisu razmjerni značaju njihovog najavljenog izostanka

Koordinacija židovskih općina odlučila se na bojkot komemoracije u Jasenovcu 'u znak nezadovoljstva lošom suradnjom sa Spomen-područjem Jasenovac' te kao znak prosvjeda protiv 'relativizacije i revitalizacije ustaštva'.

Na upit tportala da komentiraju najavljeni izostanak predstavnika židovskih općina u Hrvatskoj, iz Vlade odgovaraju da izražavaju žaljenje zbog odluke Koordinacije židovskih općina da ove godine ne sudjeluje na komemoraciji žrtvama logora Jasenovac.

'Vlada iskreno smatra da je njihova nazočnost na komemoraciji iznimno važna i da izneseni razlozi nisu razmjerni značaju njihovog najavljenog izostanka. Podsjećamo da se Vlada Republike Hrvatske jasno i nedvosmisleno ogradila od govora mržnje, vrijeđanja i nesnošljivosti te osudila svaki pokušaj degradacije dosegnutih demokratskih vrijednosti. Isticanje simbola i slogana totalitarističkih režima Vlada Republike Hrvatske smatra neprihvatljivom pojavom i poziva sve građane da svojim primjerom ne narušavaju ugled Republike Hrvatske', odgovorili su iz Vlade na upit tportala.