LUSTRACIJA UŽIVO

Ćorić u emisiji nabrajao 'suradnike KOS-a' u Vladi RH

11.05.2016 u 14:04

Bionic
Reading

Saborski zastupnik HSP-a AS Pero Ćorić, jedan od prvaka Domoljubne koalicije, okupljenim novinarima u Saboru pročitao je, kako se moglo vidjeti u prijenosu uživo na televiziji N1, s lista papira imena pomoćnika i zamjenika ministara koji su imenovani na prijedlog Mosta, što on smatra problematičnim. Jednoga je i optužio da je suradnik KOS-a pod kodnim imenom Vrana

Boris Milošević bio je član SDSS-a i na listi SDP-a za prošle izbore, a sad je pomoćnik Dubravke Jurline Alibegović u Ministarstvu uprave.

'Ivan Crnčec je također imenovan na takvo mjesto iz kvote Mosta, a riječ je o suradniku KOS-a kodnog imena Vrana te autoru 'lexa Perković'', rekao je danas u Saboru Pero Ćorić.

Ivan Crnčec, stoji u biografiji na stranicama Ministarstva pravosuđa, rođen je 1976. godine, a 1991. je završio osnovnu školu.

To su, između ostalih, imena koja je Pero Ćorić pročitao s papira okupljenim novinarima u Saboru, izražavajući negodovanje zato što u Vladi nisu imenovani kadrovi iz njegove stranke, a Most je nazvao ‘aktualnom političkom fikcijom’ koju su stvorili lijevo-liberalni mediji. Novinari su ga pitali kako je moguće da ima pripremljen papir s imenima, na što nije odgovorio.

Ćorić je oštro napao Most, za koji je izjavio da se radi o političkoj fikciji koja nema što tražiti pred građanima ukoliko dođe do novih izbora. Govorio i o ulozi Tomislava Karamarka prilikom kadroviranja.

'Govorim o činjenicama, a to je da Karamarko mora biti sukreator u unutarnjim poslovima. Ovo ide u smjeru da se otupi njegova oštrica i da bi povukao ručnu. Osuđujem uključivanje obitelji u ovo i mislim da je to nekorektno', kazao je Ćorić za N1

'Dobili smo mandat ne zato što smo ljepši od Milanovića, iako ja i sada mislim da smo ljepši, nego jer smo sposobniji', kazao je Ćorić, dodavši da je Most politička fikcija.

Poručio je i da, volio netko ili ne Bandića, on ima četiri zastupnika i treća je politička opcija pa u razgovorima mora biti i stranka Milan Bandić 365. 'Tri političke opcije moraju razgovarati, a nakon toga mora oživjeti ovo vijeće, zvalo se ono vijeće staraca ili mudraca. Sve drugo je neprihvatljivo.' Dodao je da ne vidi nikakvu političku odgovornost u slučaju suradnje tvrtke Ane Karamarko s tvrtkom lobista MOL-a. 'Uvjeren sam da će Karamarko dokazati da optužbe nisu utemeljene', kazao je Ćorić. Ne vidim nikakvu političku odgovornost. Ona je izjavila da je prekinula sve ugovore. Zakon je tu jasan', rekao je.

Ćorić kaže kako on ne radi na tome da se riješi Mosta, ali i da budućnost Vlade ne vidi u preslagivanju. 'Ili ćemo raditi kako treba ili će biti izbori - ne vidimo budućnost u preslagivanju', jasan je on. 'Govorim u ime našeg kluba. Most je ekipa koja ne želi ići na izbore, to tvrdim kategorički. Most zna da nema što tražiti ako izađe pred građane.'