TEMPERATURE DO +30

Sunčan i vruć vikend uz poneki pljusak

25.05.2016 u 10:35

Bionic
Reading

U narednim danima, koje će mnogi pretvoriti u produženi vikend, vrijeme će biti pretežno sunčano i toplo. Mjestimice još uvijek može biti ponekog rijetkog pljuska, uglavnom u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu poslijepodne, no temperature će iz dana u dan rasti tako da će u subotu i nedjelju ponegdje dosezati ljetnih 30°C

U četvrtak će posvuda biti pretežno sunčano uz malu, u unutrašnjosti mjestimice i umjerenu naoblaku. Poslijepodne u unutrašnjosti uz lokalno jači razvoj oblaka moguća je poneka kap kiše ili kratkotrajni pljusak. Posvuda će puhati slab i umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 10 do 15°C, a na Jadranu od 13 do 17°C. Najviša dnevna temperatura kretat će se od 21 do 26°C.

U petak će posvuda biti pretežno sunčano uz malu naoblaku. Vrlo rijetko je, uz lokalno jači razvoj oblaka, moguća poneka kap kiše ili kratkotrajni pljusak, uglavnom u unutrašnjosti. Posvuda će puhati slab zapadni i sjeverozapadni vjetar. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 11 do 16, a na Jadranu od 14 do 19°C. Najviša dnevna temperatura kretat će se od 23 do 28°C.

U subotu će posvuda biti pretežno sunčano uz malu, u unutrašnjosti mjestimice i umjerenu naoblaku. Poslijepodne u unutrašnjosti, uz lokalno jači razvoj oblaka, moguća je poneka kap kiše ili kratkotrajni pljusak. U unutrašnjosti će puhati slab sjeveroistočnjak i istočnjak, a na Jadranu umjereno jugo. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 10 do 15, a na Jadranu od 17 do 21°C. Najviša dnevna temperatura kretat će se od 24 do 29°C.

U nedjelju će u unutrašnjosti biti djelomice, na Jadranu i pretežno sunčano. Poslijepodne su u unutrašnjosti mogući lokalno jači razvoji oblaka praćeni lokalnim pljuskovima, a poneki pljusak moguć je i na sjevernom Jadranu. U unutrašnjosti će puhati slab jugoistočnjak, a na Jadranu umjereno jugo. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 12 do 17, a na Jadranu od 18 do 22°C. Najviša dnevna temperatura kretat će se od 25 do 30°C.