ŠALABAHTERI PRECIZNI

Prebrojani glasovi, HDZ dobio novo predsjedništvo

28.05.2016 u 21:45

Bionic
Reading

Na 17. Općem saboru HDZ-a, koji je započeo danas u podne, još uvijek nisu poznati službeni rezultati izbora za potpredsjednike stranke te rezultati izbora za Predsjedništvo, no kako se neslužbeno doznaje, u izboru za Predsjedništvo najviše glasova, njih više od 1200, dobio je ministar kulture Zlatko Hasanbegović

Neslužbene informacije potvrđuju kako su se delegati u velikoj mjeri držali 'šalabahtera' objavljenog u medijima, a koji su navodno usuglasili prvi ljudi stranke Tomislav Karamarko, Milijan Brkić i Tomislav Čuljak.

Kako se neslužbeno doznaje, u Predsjedništvo stranke, uz Hasanbegovića,  ulaze još Darko Milinović i Žarko Tušek, potom Zlatko Ževrnja, Božidar Longin Ivan Anušić, Pero Ćosić, Josip Križanić, Anton Kliman i Željko Turk

Kako je tportal još ranije objavio, poznati su i neslužbeni rezultati izbora za potpredsjednika stranke.

Prema neslužbenim informacijama, među onima koji su izabrani na ta mjesta su ministar Oleg Butković, zatim Tomislav Tolušić, Ivana Maletić, Darko Horvat, Tomislav Čuljak i Josip Bilaver.

Na potpredsjedničkim izborima, pak, nisu prošli Josipa Rimac, Božidar Kalmeta, Miro Kovač i Dubravka Šuica

Inače, objava rezultata na Općem izbornom saboru HDZ-a, najavljena za oko 18 sati, kasni, a neslužbeno obrazloženje je da se pokvario optički čitač, zbog čega se dio listića za Predsjedništvo stranke obrađuje ručno.