DUH BLAGDANA

Advent u Martićevoj s ponudom koja diše drugačije

06.12.2016 u 17:34

Bionic
Reading

S početkom prosinca sam početak Martićeve ulice obuzeo je ugodan i uzbudljiv blagdanski duh. Od Trga hrvatskih velikana do Smičiklasove niknulo je osebujno zimsko naselje zahvaljujući suradnji festivala Design District Zagreb s Turističkom zajednicom grada Zagreba i nizom partnera, građani i njihovi gosti dobili su prvi 'Market u Martićevoj' i priliku da sve do kraja godine uživaju u uzbudljivom prostornom konceptu koji prati zanimljiva ugostiteljstka ponuda te besplatni popratni program namijenjen svim generacijama

Preuzevši ulogu glavnog interijerskog prostora, Croatian Design Superstore ugošćuje brojne radionice za djecu i odrasle, koje osmišljavaju i vode cijenjeni hrvatski kreativci; dizajneri, likovni umjetnici, glazbenici, fotografi, hackeri, gastronomadi i drugi.

Osim standardnom ponudom kafića, posjetitelji se mogu okrijepiti i originalnim domaćim kruhom kojeg umjetnica Maja Marković peče na licu mjesta u sklopu svog projekta alternativne nomadske pekarnice.

Originalne drvene kućice, u kojima tijekom Adventa u Dizajn distriktu borave ugostitelji i proizvođači dizajnerskih i umjetničkih predmeta, posebna su priča. Njihov dizajn potpisuju arhitekti Iva Letilović i Igor Pedišić, a osmišljene su tako da svojim oblikom, materijalom i kompozicijom stvaraju ugođaj prave božićne šume na otvorenom.


Glazbeni programski partneri Mojo bar i umaški festival Indirekt složili su niz koncerata i DJ nastupa posvećenih najboljima od dobrih vibracija. Istodobno ih odašilju popularni i tek stasali domaći i regionalni izvođači/ce, od Sarajlije Lake koji je na otvaranju Marketa sa svojim bendom i sestrom Mirelom priuštio publici plesnjak za pamćenje, preko repera Ede Maajke koji će se svima predstaviti kao DJ, sve do vještih scenskih igrača koji ničije noge neće ostaviti mirnima (Detour, Mangroove, Side Project, Sleepyheads, Baden-Baden DJ set, Roppongi Red, The Roomors, Junglecats, DJs Borovich, Soul Bader, Vanja Nikolić, Pill Jackson i mnogi drugi).

Naposljetku, u predasima između radioničkih, gastronomskih i glazbenih sadržaja čekaju nas i umjetnički performansi autora Lightune G. (Lighterature Reading), Trinity Inc. (Share the Light), Nimbus Dei i Meritas feat. Jelena Radan, a tu je i posebno 20. izdanje Dizajn dijaloga, koje će ugostiti jednog od najboljih hrvatskih marketinških kreativaca — Vanju Blumenšajna.