izbori pred vratima

[ANKETA] Sam finiš utrke: Koga ćete podržati za gradonačelnika Zagreba?

13.05.2021 u 10:59

Bionic
Reading

Iako je deset kandidata u utrci za fotelju zagrebačkoga gradonačelnika, sve ankete ukazuju na to da šanse za drugi krug ima tek njih šest. Zagreb će tako nakon smrti Milana Bandića dobiti novoga gradonačelnika

Najviše šanse da uđe u drugi krug i u konačnici bude pobjednik, iako je drugi krug novo miješanje karata, ankete daju Tomislavu Tomaševiću (Možemo!) dok je za ulazak u duel s njim bitka potpuno neizvjesna.

Unutar statističke pogreške, pokazalo je nekoliko anketa, ugurali su se Joško Klisović (SDP), Miroslav Škoro (Domovinski pokret) i Davor Filipović (HDZ), a tek nešto malo iza njih su nezavisna Vesna Škare Ožbolt i Jelena Pavičić Vukičević (BM 365).

Šanse za drugi krug u sferi znanstvene fantastike ankete daju Zvonimiru Troskotu (MOST), Anki Mrak Taritaš (GLAS), Davoru Nađiju (FOKUS) i kandidatu grupe birača Željku Tokiću.

Prije nego što doznamo tko će postati 48. gradonačelnik Zagreba 30. svibnja, za kada je zakazan drugi krug izbora, u nedjelju 16. svibnja dobit ćemo dva kandidata za drugi krug.