kadrovska križaljka

Anušić otkrio da su ključne stvari dogovorene. 'Imena? Objavit će Plenković'

14.05.2024 u 12:05

Bionic
Reading

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Ivan Anušić izjavio je u utorak, ne otkrivajući detalje, da je kadrovska križaljka između HDZ-a i Domovinskog pokreta završena te bitne stvari koje su ključne za funkcioniranje nove vlade i konstituiranje prve sjednice Sabora dogovorene.

'U ovom trenutku o svemu se razgovara. Ključne stvari koje su bile bitne za koaliciju, za suradnju su dogovorene', kazao je Anušić koji je sudjelovao na obilježavanju Dana Sveučilišta obrane i sigurnosti 'Dr. Franjo Tuđman'.

Ne želeći otkrivati imena, istaknuo je da je kadrovska križaljka gotova, a imena će, kaže, objaviti premijer.

'Uglavnom, manje-više bitne stvari koje su ključne za funkcioniranje nove buduće vlade i konstituiranje prve sjednice sabora su dogovorene', naglasio je.

  • +19
Domovinski pokret Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek

Tvrdi da nema ultimatuma i "onoga što se voli reći - ako to ne bude, mi nećemo".

'Koalicija podrazumijeva obje strane koje se moraju dogovoriti, biti razumne u tim razgovorima, naravno uvažiti određene zahtjeve obje strane i temeljem toga složiti zajedničku vladu koja će imati program, koji će imati interes za Hrvatsku i hrvatski narod. To je ključno', rekao je Anušić.

Prihvatljiv mu je prijedlog Stephena Bartulice da se otvori muzej kojim bi se odala počast žrtvama komunističkih zločina, a o prijedlogu DP-a da se preispita sve u vezi pandemije covida-19, Anušić rekao je da je stvar dogovora.

'Sve ove nijanse koje ste spomenuli, one su stvar dogovora i pregovora, razgovora koji će trajati svo ovo vrijeme dok budemo obnašali dužnost zajedničke koalicijske vlade. To nisu stvari koje su toliko ključne i bitne da bi se stavile u koalicijski sporazum, to su stvari koje će se redom i nekim redovnim funkcioniranjem rješavati jedno po jedno', istaknuo je.

Dodaje i da nema potrebe za komuniciranje putem medija te da s DP-om razgovaraju uz međusobno uvažavanje.

'I kad govorim o onome što je gospodin Bartulica tražio to nije  nikakav problem i naravno mi se s njim slažemo i to će se tako i učiniti i napraviti', kazao je.