sukob s pantovčakom

Banožić otkrio hoće li povući odluku o brigadiru HV-a: 'Nemam se namjeru ponašati kao Milanović'

21.10.2021 u 18:40

Bionic
Reading

'Neću povući ni poništiti svoju odluku o umirovljenju brigadira Elvisa Burčula', kazao je za Jutarnji list ministar obrane Mario Banožić.

'Nemam namjeru raditi štetu Hrvatskoj vojsci svojim izjavama. Tada bih se ponašao kao on. Svjesno radi pritisak na zapovjednike od prvog dana. Ovo je samo rezultat svega. Vojnici imaju svoj život i vojni put, oni su Hrvatska vojska. Ne Predsjednikova vojska', rekao je za Jutarnji list ministar obrane Mario Banožić.

Ova izjava ministra obrane uslijedila je nekoliko sati nakon što je predsjednik Republike Zoran Milanović ultimativno zatražio povlačenje odluke o umirovljenju bivšeg zapovjednika Počasno zaštitne bojne, a u suprotnom će, nagovijestio je, blokirati sve odluke Vlade za koje ima ovlasti.

Ista prijetnju objavljena je i u priopćenju iz Ureda predsjednika Republike. Kako se neslužbeno doznaje u njegovom Uredu, predsjednik neće staviti potpisa na imenovanja veleposlanika ni imenovanja u Oružanim snagama dok god je na snazi odluka ministra Banožića o umirovljenju dosadašnjeg zapovjednika Počasno zaštitne bojne.