GRIZLI KOMUNIKACIJE

Bauer: Karamarko je Petrovu kazao da će mu se osvetiti

07.06.2016 u 09:11

Bionic
Reading

Thomas Bauer, direktor i suvlasnik agencije Grizli komunikacija, sad već bivšeg suradnika Mosta, u istupima na društvenim mrežama optužio je predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka da osobno vrši pritisak u sklopu afere vezane za ugovore s austrijskom tvrtkom Braunsberger Holding. Gostujući u emisiji Pressing na televiziji N1, u razgovoru s voditeljem Sašom Cvetojevićem direktor Bauer kazao je da je Karamarko čelniku Mosta Boži Petrovu, kada je Most rekao da će podržati SDP-ov zahtjev za opozivom Karamarka, rekao da će se osvetiti

'Prve informacije smo dobili iz Mosta. Karamarko je Petrovu, kada je Most rekao da će podržati SDP-ov zahtjev za opozivom, rekao da će se osvetiti na taj i taj način što opisuje što se kasnije dogodilo. Doznali smo od više urednika uglednih medija da su se protiv nas počele gurati neke priče na što su oni rekli da su te afere krajnje smiješne i da ih ne žele uzeti. Htjelo se diskriminirati Most, a mi smo tu kolateralna žrtva. Želimo da se ovo istjera do kraja, radi nas i radi ove zemlje', kazao je Bauer za N1, dodajući da su kontaktirali više odvjetnika koji tvrde da je apsurdno da se u medije plasira priča koja se bazira na ugovoru koji nisu supotpisali.

Afera počinje na osnovu provale u automobil iz kojega je ukradena dokumentacija koja je završila u medijima.

'Ne samo u medijima. Gospodin Maras iz SDP-a je rekao da je dobio u poštanski sandučić. Mi ne znamo gdje je sve to završilo. Najprije je to dobio Večernji list koji se to libio objaviti, ali kad je vidio da je i konkurencija iz Jutarnjeg dobila isto, odlučili su se objaviti, no bez zadnje stranice gdje se vidi da mi to nismo potpisali', rekao je Bauer.

Koja je, po njemu, šansa da u jednoj krađi netko ukrade dokumente koji završe u medijima i među političarima?

'Razgovarali smo s ljudima koji se bave tim sigurnosnim poslom. U Zagrebu dnevno ima po dvije pljačke automobila, ali ne usred bijelog dana u Novom Zagrebu. To je morao napraviti profesionalac. Netko je prisluškivao razgovore i tako se saznalo da su ugovori u automobilu. To je znalo samo par ljudi. Samo nelegalnim metodama se moglo doći do tih informacija', ustvrdio je Bauer.

Precizirao je da su ukradeni dokumenti koji su se nalazili ispod jakne. 'Ta osoba je razbila staklo i uzela dokumente. Nešto je odmah bilo sumnjivo, ali nitko nije razmišljao da će to završiti u medijima', rekao je Bauer.

Tko ga, po njegovu mišljenju, pokušava diskreditirati?

'Indikativno je to da je to osoba koja je par dana ranije zaprijetila Boži Petrovu. Istina je da je i druga strana, SDP, pokušala plasirati priče o Mostu. Sve one su ispale ćorak. O posudbi novca Petrova, Panenićeva stiropora... Valjda su mislili da smo mi Ahilova peta jer PR agencije su zadnjih godina, od Fimi Medije, na zlu glasu.'

Odakle mu da Karamarko naziva ljude? 'Od klijenta čiji identitet radi zaštite ne želim otkriti. Ako treba jednog dana dokazati to na sudu, nema problema. Od ove priče je prošlo malo, a vidimo što se sve događalo. Netko je morao biti pripremljen, imati mašineriju', zaključio je Bauer.

Podsjetimo, austrijski Braunsberger Holding u ponedjeljak se oglasio priopćenjem u vezi angažmana PR agencije Grizli komunikacije ističući da su agenciju angažirali vezano za njihov spor s austrijskom tvrtkom Focus Invest oko trgovačkoga centra West Gate isključivo za PR usluge, kao i da je u slučaj lobiranja kod prethodne Vlade na čelu s SDP-om bio uključen i Mate Granić koji je, kako navode, lobirao za Focus Invest i trebao spriječiti da se o slučaju piše u medijima te da DORH da suglasnost na poklanjanje zemljišta i 'niz drugih radnji prema nizu dužnosnika'.

Austrijska tvrtka navodi kako su dužni obratiti se javnosti i 'iznijeti činjenice koje bacaju potpuno drukčije svjetlo od dosad prezentiranoga u medijima o cijelome slučaju', te u dužem priopćenju iznosi kronologiju kontakta i pregovora s Grizli komunikacijama koje su, ističu, angažirali isključivo za poslove vođenja odnosa s javnošću.