SABORSKE SVAĐE

Culej prozvao Beusa da je radio za Udbu pod kodnim imenom Odisej

13.04.2018 u 10:14

Bionic
Reading

Iako je saborski zastupnik Glasa Goran Beus Richembergh nekoliko puta demantirao podatak da je bio djelatnik Udbe pod kodnim imenom Odisej, saborski zastupnik HDZ-a Stevo Culej u petak je na konferenciji za novinare ponovno tvrdio da je on radio za Udbu. Culeja je na to potaknuo nedavni oštri Beusov napad na Katoličku crkvu, za koju je ustvrdio kako igra 'beskrupuloznu, destruktivnu, štetočinsku, pa i prema svome narodu izdajničku ulogu'

'Tko je taj čovjek? On svaki trenutak koristi za uvrede braniteljima, Hrvatskoj i Crkvi. On je relikt prošlosti i javno potiče na nasilje. On je u bivšoj Jugoslaviji vrijedno radio za Udbu', rekao je Culej.

'Oni koji rade pod krinkom rada za dobrobit hrvatskog naroda neka znaju da njihova borba za ono što je propalo neće uspjeti dok postoji jedan hrvatski branitelj… Niti su posustali krvnici niti su posustali hrvatski branitelji', dodao je.

Novinarima je podijelio neke dokumente koji bi po njemu trebali dokazati tvrdnje da je Goran Beus Richembergh suradnik Udbe pod kodnim imenom Odisej.

On je pak još jučer znao što mu Culej sprema jer ga je na to upozorio, kako kaže, kolega iz HDZ-a.

  • +3
Culej na konferenciji za novinare na temu napada na osjećaje vjernika i Katoličku crkvu Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

'Pripazi, kreću opet na tebe s pričom da si radio za Udbu. Od danas si opet Odisej, Židov, Srbin i Balija. - Dosadna reciklaža, rekoh. Ja se već ponadao da su smislili nešto novo', napisao je Goran Beus Richembergh na Facebooku.

Ovo nije prvi put da Culej izlazi u javnost s tom optužbom. Beus i on često su se prepucavali iz saborskih klupa.

'Među mnoštvom imena našao se i stanoviti Goran Beus, s kodnim nazivom Odisej. Jeste li to vi, gospodine Beus? Ako niste, ja vam se izvinjavam do zemlje', kazao je u veljači Culej.

Njega je pak kolega iz Glasa isprovocirao jučerašnjim žestokim napadom na Katoličku crkvu.

'… Više nego ikad postalo je jasno kako beskrupuloznu, destruktivnu, štetočinsku, pa i prema svome narodu izdajničku ulogu igra Katolička crkva kad je riječ o njenom odnosu prema ljudskim pravima, osobito pravima žena, sekularnosti države, poštivanju izbornoga legitimiteta narodnih zastupnica i zastupnika i autonomnosti političkih institucija', napisao je u četvrtak na Facebooku.