HRAST TRUST

Borba za eure ujedinila eurofobe

22.03.2013 u 17:49

Bionic
Reading

U šumi lista koje su prijavile svoje kandidate na javni natječaj za posao u Europskom parlamentu, poznat pod imenom euroizbori nominiran je i predsjednik Udruge Grozd Ladislav Ilčić, poznat po otvorenom protivljenju uvođenju seksualnog odgoja u škole

Ladislav Ilčić nominiran je kao prvi na listi Hrasta – Pokreta za uspješnu Hrvatsku koji se otvoreno protivio članstvu Hrvatske u Europskoj uniji. Osim po borbi protiv seksualnog odgoja u školama, poznat je i po ljubavi prema izborima skoro koliko ih je volio i Hugo Chavez, samo s mnogo manje uspjeha nego pokojni venecuelanski predsjednik. Ilčić je do sada kao kandidat Hrasta izlazio na parlamentarne i lokalne izbore na kojima je osvajao minornu podršku birača iako kada govori o ciljevima udruge GROZ tvrdi da zastupa stavove desetaka tisuća građana. Ali Ilinčić ne odustaje, i evo ga i na listi za izbore za Europski parlament.

Osim Ilčića, na listi Hrasta su još jedan protivnik seksualnog odgoja i medicinski potpomognute oplodnje Krešimir Miletić iz Udruge za promicanje obiteljskih vrijednosti 'Blaženi Alojzije Stepinac', koji se ujedno kao glasnogovornik udruge Vigilare šetao po Hrvatskoj s nadriznanstvenicom Judith Reisman, kao i zadarski profesor Ivan Poljaković koji tvrdi da je homoseksualnost bolest. Njegovi homofobni nastupi u otvorenoj su suprotnosti s vrijednostima koje su ugrađene u same temelje Europske unije poput poštivanja ljudskih prava i prava manjina, ali to hrastovce očito ne brine.

Dodajemo da su se na listi Hrasta za Europski parlament još stisnuli i književnik Hrvoje Hitrec, bivši košarkaš Pero Vučica i kipar Kuzma Kovačić. Za Hrast je očito borba protiv EU-a prošlost, a s Ilčićem i kompanijom skovali su novi plan sličan onome kojim su popularno, početkom devedesetih, bivši članovi partije nakon učlanjenja u HDZ objašnjavali da su oni sustav rušili iznutra. Tako i Ilčić i drugi slični euroskeptici planiraju rušiti trulu Europsku uniju iz Bruxellesa i Strasbourga za plaću od 8.000 tisuća eura bruto.

Što kažu u Hrastu zašto se kandidiraju za pozicije u mrskoj EU? 'U trenucima kada se Hrvatskoj nameće kulturna i ideološka revolucija, nasilno redefiniranje našeg identiteta, kulture i obitelji te se hrvatskom narodu pokušavaju oduzeti i rasprodati prirodna i nacionalna dobra, pozivamo građane da izađu na izbore za Europski parlament i svojim glasom podupru naša zajednička nastojanja u borbi za očuvanje temeljnih vrjednota na kojima počiva suverena, samostalna i demokratska Hrvatska', poručuju nam iz Hrasta.

Na primjeru ove liste za Europski parlament možemo zaključiti da biti eurofoban ne znači automatski i biti eurifobičan. Naprotiv.