NOVI SAVJETNIK

Davor Huić radit će kod Oreškovića za 8.000 kuna

10.03.2016 u 15:59

Bionic
Reading

Davor Huić imenovan je za novoga savjetnika predsjednika Vlade Tihomira Oreškovića. Huić je suosnivač i izvršni direktor Udruge poreznih obveznika Lipa, bivši novinar i direktor agencije Briefing, a u Uredu predsjednika Vlade obnašat će funkciju analitičara unutrašnje politike

Za tportal nije htio komentirati imenovanje kazavši kratko da je sve što je za sada imao reći o tome objavio na Facebooku.

Ondje je napisao da je prihvatio poziv premijera Oreškovića da se priključi njegovom timu u ulozi posebnog savjetnika za unutarnju politiku i da je ovo prilika da svojim znanjem i iskustvom izravno doprinese promjenama koje su nužne Hrvatskoj.

Naveo je i da se povukao sam se s mjesta izvršnog direktora Lipe. U Vladi su tportalu potvrdili da je Huić imenovan posebnim savjetnikom predsjednika Vlade za unutarnju politiku. Za svoj rad primat će naknadu od 8.000 kuna jer se s posebnim savjetnicima ne zasniva radni odnos.

Iako smo u Vladi pokušali doći i do Huićeva životopisa kako bismo se detaljnije upoznali s kompetencijama čovjeka koji će obnašati dužnost posebnog savjetnika za unutarnju politiku, odgovoreno nam je da ga nema jer ga osobe koje obnašaju tu dužnost nisu dužne podnijeti.

Inače, Huić je poznat u libertarijanskim krugovima koji se zalažu za što manju ulogu države i kritiziraju takozvane uhljebe koji žive od novca iz državnog proračuna. Tako se Huić vrlo brzo nakon što se pojavila vijest da će biti savjetnik premijera našao na udaru kritike kako sada kao jedan libertarijanac odlazi raditi u državnu službu. 'Je li savjetnička funkcija volonterska ili je Huić postao uhljeb', zapitao se na Facebooku jedan njegov kolega libertarijanac.