drugi krug

Domovinski pokret: Neka Karlovčani izaberu gradonačelnika po savjesti

18.05.2021 u 11:52

Bionic
Reading

Iz Domovinskog pokreta u utorak su izvijestili da su vrlo zadovoljni rezultatima izbora u Karlovačkoj županiji, a kada je riječ o izboru za gradonačelnika Karlovca u drugom krugu, između Damira Mandića (HDZ) i Davora Petračića (nezavisni uz SDP), poručili su članovima da biraju po savjesti

Vidljivo je da dva mjesta u karlovačkom Gradskom vijeću, gdje nitko nije osvojio apsolutnu većinu, vrijede više nego četiri u Županijskoj skupštini, gdje HDZ s partnerima ima većinu, te se ovih dana buduće vijećnike DP-a Ribića i Butalu naziva “najpoželjnijim udavačama” i slično, kažu u DP-u.

Nositelj DP-ove liste za karlovačko Gradsko vijeće Alenko Ribić rekao je da je tek ušao u politiku pa dva mandata smatra dobrim.

Pričekat ćemo završetak drugog kruga izbora, mi ne favoriziramo ni Damira Mandića (HDZ) ni Davora Petračića kojeg podržava SDP, prepuštamo našim članovima da glasaju po svojoj savjesti, a meni osobno je svejedno tko će pobijediti, rekao je.

Odgovarajući na novinarsko pitanje znači li to da mu odgovara i Petračić, kojeg će u drugom krugu podržati i Možemo! i Nova ljevica, Ribić je odgovorio da ima svoj svjetonazor, sigurno suprotan od nekih lijevih stranaka, ali da će podržati dobar projekt.

"Ne možemo svi biti isti, i ponavljam, sve dobre projekte, bez obzira odakle dolazili, mogu ih podržati”, istaknuo je te dodao da je u Gradskom vijeću, prije svega, građanin Karlovca koji plaća i režije i koji će podržavati programe za smanjenje komunalnih davanja.

Ribić: U ruci ne držim ključeve grada nego samo svog motora

Zahvalio je svim strankama na upućenim čestitkama i rekao da mu je kao novoj osobi u politici čudno kada govore da sada “drži u rukama ključeve grada”.

“Nikakve ključeve grada ja ne držim, osim od svog motora, ali sam svjestan da će naši glasovi biti prevaga, te namjeravam glasati za svaku pojedinu odluku, bez obzira na to dolazi li s lijeve ili s desne strane”, rekao je Ribić i dodao da je svjestan da bi o njihovom (ne)izglasavanju proračuna ovisilo hoće li biti novih izbora, no da će se u tom slučaju zapitati bi li novi izbori bili u interesu građana Karlovca.

Predsjednik podružnice DP-a Vlatko Ivka izvijestio je da su svugdje gdje su imali kandidacijske liste ušli u vijeća - u Županijsku skupštinu ušli su s četiri vijećnika, u karlovačko Gradsko vijeće s dva, te s po jednim u Slunju i Ogulinu te u općinska vijeća u Josipdolu, Generalskom Stolu i Žakanju.

"Mlada smo stranka i smatramo to testom i početkom”, rekao je Ivka koji će biti vijećnik u novim sazivu Županijske skupštine gdje će, kako je rekao, predstavljati svoje ideje i ciljeve, te podržavati projekte od značaja za razvoj gospodarstva i poljoprivrede i bolji život, sve sukladno predizbornoj paroli “zaustaviti odlazak mladih”.