DIREKTORICA UZVRAĆA UDARAC

Duspara uskratio novac Slavonskobrodskoj TV?

23.05.2013 u 23:49

Bionic
Reading

Sa Slavonskobrodske televizije (SBtv) večeras su odbacili optužbe gradonačelnika Slavonskog Broda i kandidata za novi mandat Mirka Duspare da je medijskim tretmanom otvoreno favorizirala njegova protukandidata HDZ-ovca Dragana Jelića, te istaknuli kako se neistinama Duspara želi samopromovirati uoči drugog izbornog kruga

Direktorica SBtv-a Marizabela Mijakić u priopćenju navodi kako je u izjavi Dusparina izbornog stožera, koji je tu televiziju prijavio Gradskome i Državnom izbornom povjerenstvu, Agenciji za elektroničke medije i GONG-u, izneseno niz neistina u cilju narušavanja ugleda i kredibiliteta SBtv-a.

Tim neistinama, dodaje, Duspara 'očigledno želi ostvariti određenu korist u pogledu samopromocije za vrijeme trajanja drugog kruga izbora za gradonačelnika Slavonskog Broda'.

Nedopustivim i optužbama bez opravdanog povoda i dokaza ocjenjuje njegove prozivke za nepristranost televizije te njezino kršenje zakona o lokalnim izborima, kao i tvrdnje da SBtv Dusparinom stožeru odbija dostaviti uvjete pod kojima bi se mogao oglašavati.

'Kao i svaki drugi elektronički medij SBtv od svoje programske sheme ne može odstupati prema specifičnim željama i prohtjevima pojedinih klijenata. Kandidat Duspara, kao i svi drugi sudionici izborne promidžbe, imaju ravnopravan položaj prilikom predstavljanja na SBtv-u, a zahtjeve za oglašavanje obrađivali smo redom kako su pristizali te smo na njih odaslali ponude', poručuje Mijakić.

Dusparu pak proziva da je u svom gradonačelničkom mandatu neprestano kršio odredbe o financiranju lokalnih medija, zbog čega SBtv, ističe, nikada nije bila zastupljena u gradskom proračunu iako na takvo sufinanciranje ima pravo.

'U dopisu Mirka Duspare sve optužbe na račun SBtv-a apsolutno su neistinite i bez zakonskog uporišta. S obzirom na štetu koju je ovakvim neistinama nanio ugledu SBtv-a, razmatramo i raspoložive legalne mogućnosti za podnošenje tužbe protiv Mirka Duspare', zaključuje se u priopćenju.