puknula cijev

[FOTO] Šef zagrebačke Vodoopskrbe: Možda smo bili zločesti pa nas Bog kažnjava

28.09.2021 u 09:19

Bionic
Reading

Ekipe Vodoopskrbe i odvodnje d.o.o. Zagrebačkog holdinga u utorak ujutro odmah su izašle na teren i rade na sanaciji puknuća magistralnog vodoopskrbnog cjevovoda na Selskoj cesti, na raskrižju s Baštijanovom ulicom

Do puknuća magistralnog vodoopskrbnog cjevovoda u zagrebačkom naselju Trešnjevka, na raskrižju Selske i Baštijanove, došlo je jutros oko 4.50.

'Isprika građanima što su ih ponovno jutros dočekale prometne gužve i zatvorene ceste', rekao je Marin Galijot, šef zagrebačke Vodoopskrbe, u razgovoru za Radio Sljeme. Otkrio je da trenutačno svi stanovnici okolnih zgrada imaju vode.

'Došlo je jutros oko pet sati do puknuća magistralnog cjevovoda, onog istog koji smo u nedjelju popravljali, na križanju s Baštijanovom. Uslijed manipulacija na vodovodnim cjevovodima, pogotovo magistralnog tipa, odnosno ovih dimenzija, jer to nisu cjevovodi koji su predviđeni za učestalo otvaranje i zatvaranje, u pravilu, kad se radi, dođe do ovakvih nezgoda', rekao je direktor Vodoopskrbe i odvodnje Marin Galijot za Radio Sljeme.

Na pitanje mogu li se, s obzirom na radove koji slijede, očekivati daljnja puknuća, Galijot je odgovorio da svakodnevno dolazi do puknuća, ne samo zbog same vodoopskrbne mreže. 'Do puknuća dolazi i zbog utjecaja prometa, pomicanja statičkih i dinamičkih tlakova u vodoopskrbnoj mreži, tako da to, nažalost, ne možemo izbjeći', kazao je.

Puknula cijev kod Baštijanove Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/Pixsell

Galijot je također izjavio da će procedura danas završiti sanacijom cijevi na točkastome mjestu na kojem je došlo do puknuća. 'Nakon toga ćemo započeti s punjenjem sustava, odnosno vodosprema prve zone, druge i treće - Sokolovca, Trsja i Lukšića', rekao je Galijot. Istaknuo je da trenutačno svi stanari imaju vode.

  • +22
Puknuće cijevi u Baštijanovoj Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

'Što se tiče same sanacije križanja Selske i Baštijanove ulice, danas kad završimo s radovima vodoopskrbe i odvodnje, Zagrebačke ceste mogu od jutra započeti sa sanacijom samog križanja. Radi se o šestotinjak metara kvadratnih. To će u pravilu trajati tri dana. U četvrtak bi trebala biti otvorena Selska između Zagrebačke avenije i Ozaljske, a ovaj dio sutra kreće u sanaciju. Sutra je srijeda, znači tek u petak navečer', rekao je.

Ako nešto opet ne pukne, konstatirao je voditelj, na što je Galijot rekao: 'Kako nam dragi Bog da, možda smo bili zločesti pa nas kažnjava.'

  • +24
Tomašević na mjestu puknuća cijevi Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL