KRITIKA VLADE

Grmoja: Tražili smo veće rezanje novca strankama, HDZ nije htio

04.08.2016 u 16:01

Bionic
Reading

Glasnogovornik Mosta Nikola Grmoja izjavio je u četvrtak kako odluka Vlade da visina naknade troškova izborne promidžbe za izbor zastupnika u Hrvatski sabor bude smanjena s dosadašnjih 180 na 135 tisuća kuna po izabranom zastupniku, a ne na 90 tisuća koliko je bio predlagao Most, pokazuje da Most insistira na racionalizaciji, no i da se HDZ i SDP tome opiru

'Prošlog tjedna, na užem kabinetu Vlade, potpredsjednik Vlade Božo Petrov iznio je prijedlog Mostove ministrice Dubravke Jurline Alibegović da se za izabranog zastupnika iznos smanji sa 180 na 90 tisuća kuna budući da su ovo izvanredni izbori i da su nedavno stranke dobile novac za izabrane zastupnike. HDZ se načelno složio, ali onda je zatražio da iznos ne bude toliko smanjen, već je dao prijedlog o 135 tisuća kuna. Mi se s tim nismo složili pa su danas na Vladu otišla oba prijedloga, ali naš nije prošao već je prošao onaj HDZ-ov o 135 tisuća kuna', rekao je Grmoja Hini.

Time se, tvrdi, još jedanput pokazalo da je Most taj koji insistira na racionalizaciji kojoj se opiru i HDZ i SDP. Iako odluku o smanjenju pozdravljaju, iz Mosta poručuju da bi voljeli da je to smanjenje bilo veće.

Odluku vlade HDZ-a i Mosta za tportal komentirao je član Predsjedništva SDP-a te bivši ministar uprave Arsen Bauk

'Nakon što su nam priuštili trošak od 50 milijuna kuna za izbore, sad se hvale uštedom od 6 milijuna kuna.'