SAMI NA NACIONALNOJ RAZINI

HDSSB nema namjeru koalirati ni sa SDP-om ni s HDZ-om

10.06.2013 u 12:20

Bionic
Reading

Hrvatski demokratski savez Slavonije i Baranje (HDSSB) priopćio je danas da nastavlja dosadašnju politiku samostalnog djelovanja na nacionalnoj razini, što podrazumijeva neulazak ni u kakve koalicije ili druge oblike javne i nejavne političke suradnje sa HDZ-om ili SDP-om

Razmatrajući rezultate lokalnih izbora, Predsjedništvo HDSSB-a je na jučerašnjoj sjednici zaključilo da povjerenje i glasovi žitelja u svih pet županija Slavonsko-baranjske regije pokazuju puni uspjeh stranke na proteklim lokalnim izborima, a što je, smatraju, vidljivo iz velike potpore birača u odnosu na izbore održane 2009. godine.

Podsjeća da je HDSSB na netom provedenim lokalnim izborima osvojio 301 vijećnički mandat ili 72 posto više nego 2009. godine, dok se broj izabranih župana, gradonačelnika, načelnika i zamjenika načelnika povećao sa osam u 2009. godini na 19 u 2013. godini, što je, ističu, za 137,5 posto više.

'Ostvareni rezultat potvrdio je HDSSB-e kao značajan i nezaobilazan politički čimbenik na regionalnoj i nacionalnoj razini'. Predsjedništvo HDSSB-a ovlašćuje županijske organizacije HDSSB-a na samostalno odlučivanje u zauzimanju političkog stava po pitanju konstituiranja lokalnih predstavničkih tijela, 'rukovodeći se prije svega interesima svih građana', ističe se u priopćenju.