bijele stijene

HGSS spasio planinara: 'Spašavali smo u ritmu Rim Tim Dagi Tim'

12.05.2024 u 19:34

Bionic
Reading

'Nažalost nismo pobijedili na Eurosongu, ali jesmo - na stijeni. Dok je Hrvatska tapkala u ritmu Eurosonga 'Rim tim tagi dim', članovi HGSS Stanica Delnice i HGSS Stanica Ogulin ritmizirali su na Bijelim stijenama spašavajući unesrećenog planinara, objavio je HGSS

Naime, u subotu u 18:30 sati preko centra 112 HGSS je primio poziv da je potrebna pomoć unesrećenom planinaru na Bijelim stijenama. Planinar se nalazio izvan markirane staze na izrazito zahtjevnom terenu, a ispostavilo se da je stradao prilikom izbjegavanja većeg odrona kamena te zadobio teže tjelesne ozljede.

Očekivao se vrlo zahtjevan transport zbog čega je međusobnim dogovorom dvaju pročelnika odlučeno da na akciju spašavanja krenu članovi Stanice Ogulin iz smjera Jasenka te članovi Stanice Delnice iz smjera Tuka.

Prvi spašavatelj dolazi do unesrećenog u 19:50 a ubrzo nakon toga i ostali. Ozljeda se imobilizira i unesrećeni se smješta u transportno sredstvo te započinje zahtjevan transport prema vozilima. Unesrećeni je, nakon dva sata probijanja kroz zahtjevan teren, stavljen u vozilo HGSS-a te predan ogulinskoj bolnici noćas u 00:20.

Akcija službeno i završila povratkom članova u stanice Ogulin i Delnice.

Akcija je brzo, efikasno i uspješno odrađena zahvaljujući suradnji i složnosti između stanica Ogulin i Delnice, što pokazuje snagu i jedinstvo HGSS-a.

U akciji je sudjelovalo 10 članova stanice Ogulin, 13 članova stanice Delnice i član stanice Zagreb.