REAKCIJA NA 'HOD ZA ŽIVOT'

'Licemjerni vjersko-farmaceutski lobi i Opus Dei krše izbornu šutnju'

15.05.2017 u 12:57

Bionic
Reading

Čelnik liste Dišpet i nezavisni kandidat za splitskog gradonačelnika Goran Jugović reagirao je na najavu da će se 20. svibnja u Splitu i Zagrebu održati prosvjedna šetnja 'Hod za život', tvrdeći da se radi o perfidnom iskorištavanju mehanizama demokracije u predizborne svrhe

'S obzirom na vrijeme održavanja, taj skup je neprimjeren i ima teške političke konotacije. Potpuno podržavamo pravo građana i građanki na mirne prosvjede i različite poglede na društvo, ali smatramo nužnim istaknuti da ovaj prosvjed može utjecati na rezultate izbora. Demokracija podržava toleranciju, uključivost i prihvaćanje različitosti i upravo iz tog razloga želimo istaknuti licemjernost vjersko-farmaceutskog lobija i Opusa Dei, koji iskorištavaju mehanizme demokracije', kaže Jugović, dodajući da je već duže vrijeme očita konzervativna revolucija koju ovaj lobi provodi u svim elementima društva i nepotrebno koči razvoj demokracije i pluralizma.

'Iza svega stoje ekonomsko-politički interesi pojedinaca koji su hrvatsko društvo pretvorili u žrtvu i sigurno ne pridonose gospodarskom razvoju, koji jedini može riješiti demografske probleme. Prazna ideologija i demagogija takvih društvenih grupa uporno zasićuju hrvatski politički prostor i njihove akcije služe za odvraćanje pozornosti od bitnih problema socijalne i društvene naravi', rekao je čelnik Dišpeta.

Jugović smatra i da se pod krinkom brige za život i obitelj kriju 'opasni interesi određenih grupa' kojima demokratski razvoj nije ni prioritet ni interes te upozorava da je najavljeni 'Hod za život' u sukobu s principima predizborne šutnje.