povratak u 1963.

Hotel 'Marjan' dobio građevinsku dozvolu. Poznato je kako bi trebao izgledati nakon rekonstrukcije

09.01.2023 u 11:04

Bionic
Reading

Hotel ‘Marjan‘ u Splitu dobio je izmjenu i dopunu građevinske dozvole koja se, između ostalog, odnosi na broj smještajnih jedinica odnosno njegovo smanjenje s 316 smještajnih jedinica na 275

'Zahvat koji je predmet izmjene i dopune lokacijske dozvole predviđa izgradnju građevine ugostiteljsko-turističke namjene – hotela kategorije 5* s 275 smještajnih jedinica', navodi se u opisu projekta koji je Slobodna Dalmacija dobila od Grada Splita.

Osim toga, mijenja se veličina građevine u tlocrtnim gabaritima nadzemnog dijela (na onim dijelovima koji nisu u kontaktu s okolnim parcelama), kao i gabarit podzemnog dijela. Najviša zgrada imat će 13 katova, dugačka horizontalna gradnja imat će prizemlje i dva kata, a od susjednih zgrada na istoj parceli istočna će imati tri, a zapadna četiri kata.

U nadzemnim etažama bit će javni sadržaji hotela (lobby, restorani, barovi i wellness), smještajne jedinice te sporedni hotelski sadržaji (kuhinje, prostori osoblja te tehnički sadržaji). Građevina će imati jednu podzemnu etažu u kojoj će se nalaziti servisni hotelski prostori, te garaža s 280 parkirnih mjesta.

Na stranicama 3LHD studija koji radi na projektu 'Marjana' još u svibnju 2021. naveli su da koncept potpune rekonstrukcije zadržava sve postavke izvornog projekta Lovre Perkovića. Hotel je sagrađen 1963. godine, za potrebe Mediteranskih igara u Splitu 1979. dograđeno je istočno krilo čime je kapacitet hotela povećan za 110 soba s 220 na 330, a dobio i kongresnu dvoranu za 600 uzvanika, ugostiteljske i komercijalne sadržaje.

Godine 2009. hotel je kupio Željko Kerum, a nakon što ga nije uspio privesti svrsi prema projektu Jerka Rošina preuzela ga je 2017. godine Adris grupa u čijem je vlasništvu danas.

  • +4
Hotel Marjan Izvor: Licencirane fotografije / Autor: 3LHD