poziranje s kinezima

HSS-ovci: Tolušiću, ne slikaj se, nego radi svoj posao

11.04.2019 u 12:10

Bionic
Reading

HSS-ovi saborski zastupnici Željko Lenart i Davor Vlaović pozvali su u četvrtak ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića da se "ne slika", nego da radi svoj posao, poručivši mu kako nema rasta poljoprivredne proizvodnje bez poljoprivrednog zemljišta

Ministar se voli slikati, ustvrdio je Vlaović na konferenciji za novinare referirajući se na ministrovo fotografiranje s članovima kineskog izaslanstva koje boravi u Hrvatskoj i za čijeg je boravka najavljeno otvaranje kineskog tržišta za više hrvatskih proizvoda, posebno poljoprivrednih, konkretno mlijeka i mliječnih proizvoda.

Da bi se mlijeko i mliječni proizvodi proizvodili, treba zemljište na kojima će se uzgajati goveda, a podaci govore da govedarska proizvodnja propada, broj goveda lani je pao za 8,2 posto, dodao je Lenart.

Ministra poljoprivrede HSS-ovi zastupnici pozivaju da preispita Pravilnik o evidenciji uporabe poljoprivrednog zemljišta kojim će se, upozorava Lenart, maknuti velik dio privatnog poljoprivrednog zemljišta iz sustava potpora i ARKOD-a, gotovo 20 tisuća hektara.

Nezadovoljni stanjem u domaćoj poljoprivredi, koja je "na koljenima", HSS-ovi zastupnici tvrde i kako smanjenje PDV-a na hranu nije dalo očekivane rezultate. To je dimna zavjesa, cijene nisu pale, osim cijene jabuka i to zato jer domaći proizvođači nemaju uvjeta za skladištenje jabuka, pa su ih morali prodati već za berbe, naglasili su.