VREMENSKA PROGNOZA

I dalje nestabilno: Promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima

18.04.2024 u 07:16

Bionic
Reading

Promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima. Ujutro u unutrašnjosti ponegdje magla i slab mraz pri tlu. Od sredine dana mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom, u višem gorju malo snijega, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za Hrvatsku za četvrtak

Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, na istoku i sjeverozapadni. Na Jadranu umjerena i jaka bura, navečer podno Velebita na udare i olujna, poslijepodne na jugu jugozapadnjak i sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka između 12 i 17 Celzijevih stupnjeva, u Gorskoj Hrvatskoj malo niža.

'Idućih dana temperatura se neće znatnije mijenjati. Puhat će umjerena, povremeno i jaka bura, osobito u petak i nedjelju ponegdje s olujnim udarima. I dalje nestabilno, pa će svakodnevno, barem lokalno pasti malo kiše.

Na kopnu također razmjerno svježe za doba godine uz umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar, a ujutro većinom po kotlinama Gorske Hrvatske moguć je mraz pri tlu. Uglavnom suho u petak, a potom opet promjenljivije, ponegdje s kišom, a u gorju može pasti i malo snijega', prognozirala je za HRT dr. sc. Petra Mikuš Jurković iz DHMZ-a.