MILANOVIĆEV MINISTAR

I Mornar na HDZ-ovom sastanku bivših ministara obrazovanja

31.08.2016 u 10:24

Bionic
Reading

Prije odlaska na teren šef HDZ-a Andrej Plenković u središnjici stranke na Trgu žrtava fašizma održat će sastanke s dijelom braniteljskih udruga te nešto ranije i sastanak na temu obrazovanja. Glavna tema sastanka o obrazovanju bio je kurikulum, a osim bivših HDZ-ovih ministara obrazovanja, u središnjici stranke pojavio se i bivši ministar obrazovanja iz Milanovićevog mandata Vedran Mornar

Sastanak na temu obrazovanja i znanosti završio je oko podneva i na njemu su osim šefa HDZ-a Andreja Plenkovića,  bili i tehnički ministar obrazovanja Predrag Šustar te bivši ministri Dragan Primorac, Ivica Kostović te Radovan Fuchs. Na sastanku se pojavio i bivši ministar iz vremena Milanovićeve vlade Vedran Mornar.

Mornar je nakon sastanka u HDZ-u rekao da misli da Andrej Plenković shvaća značaj Borisa Jokića. 'On je za mene garant uspješnosti kurikularne reforme', rekao je Mornar.

Tehnički ministar obrazovanja, Predrag Šustar, nije želio komentirati sastanak. Dobacio je tek da je 'bilo sjajno'.

Uoči sastanka mornar je pojasnio zašto je dobio poziv.

'Zamolili su me da iznesem stavove o kurikularnoj reformi i ja sam se odazvao pozivu. Mene isto zanima što njih zanima. Stalo mi je da uspije ta reforma i zato sam došao', kazao je, prenosi N1, Mornar uoči sastanka u središnjici HDZ-a.

'Moj dolazak ovdje ne znači suradnju s HDZ-om jer nemam političkih ambicija, ali stav mi je da reformu treba nastaviti s Borisom Jokićem na čelu. Samo izvanstranačka kurikularna reforma ima izglede i nadam se da bi Jokić pristao na nastavak rada', kazao je Mornar.

U HDZ-u će biti održan i sastanak s braniteljskim udrugama, no još nije poznato kojima, a kako doznajemo, bit će održan i sastanak sa zaposlenima u državnim službama.