prava žena

Ilčić nastavlja 'križarski rat' protiv Istanbulske konvencije

30.01.2018 u 10:26

Bionic
Reading

Pod krinkom zaštite žena od nasilja Istanbulskom konvencijom na mala se vrata uvodi rodna ideologija, poručio je Ladislav Ilčić, koji je u ime Udruge Grozd govorio na skupu inicijative Istina o Istanbulskoj konvenciji u Rijeci

'Rodna ideologija, kojom se pojam roda odvaja od spola i promiče kao stvar izbora pojedinca, nema nikakvo znanstveno utemeljenje, a ni biološki žena ne može postati muškarac ili obrnuto', istaknuo je Ladislav Ilčić, inače predsjednik turbokonzervativne stranke HRAST i savjetnik ministrice kulture, javlja Novi list.

Savjetnik ministrice kulture kazao je da Istanbulska konvencija želi da se pitanje roda uvede u redovnu nastavu. Tvrdi da konvencija cilja na djecu jer odrasli već imaju izgrađeni identitet te mišljenje.

'Ide se na zbunjivanje djece kako bi se uništio spolni identitet, a rezultat će biti rastakanje tradicionalnih vrijednosti, sve manje djece i sve više razvoda brakova', rekao je Ilčić, ponavljajući kako konvencija traži da se kultura, običaji i vjera određene zemlje podčine njenim odredbama.

  • +4
Javna tribina građana pod nazivom Istina o Istanbulskoj konvenciji Izvor: Cropix / Autor: Matija Djanjesic / CROPIX

Ilčić ipak priznaje da je žena ravnopravna muškarcu, požalivši se da se protivnike ratifikacije Istanbulske konvencije o zaštiti prava žena automatski proglašava pobornicima obiteljskog nasilja.

Inače, Ilčić je prošlog tjedna izazvao sablazan javnosti nakon što je na neprimjeren i seksistički način lamentirao o menstrualnom ciklusu žena.

Ilčićev sporni govor Autor: Forum.tm