kozlevac se pohvalio

Istarska županija, ne samo da ruši rekorde po broju turista, već i po broju cijepljenih građana: 50 posto ih je cijepljeno s dvije doze

20.08.2021 u 16:50

Bionic
Reading

Istarska županija bilježi lagani porast Covid pozitivnih. Danas je potvrđeno sedam novozaraženih, no epidemiološka situacija još uvijek je povoljna. Broj pozitivnih je očekivan, budući da u Istri boravi 300 tisuća turista

Dino Kozlevac, načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije kazao je kako je epidemiološka situacija u toj županiji još uvijek povoljna, javlja HRT.

Bilježi se lagani porast novooboljelih slučajeva. Turistička sezona bila je neočekivano dobra, broj turista koji su boravili u Istarskoj županiji iznenadio je mnoge.

Građani Istre, te organizatori raznih događanja pridržavali su se svih propisanih epidemioloških mjera, te je to, smatra Kozlevac, pridonijelo dobroj epidemiološkoj slici u županiji.

Istarska županija, ne samo da ruši rekorde po broju turista, već i po broju cijepljenih građana, 50 posto ih je cijepljeno s dvije, a 53 posto s jednom dozom cjepiva. Šest posto građana je steklo imunitet, jer su preboljeli COVID-19. Virus se sada kreće u populaciji Istarske županije među onima koji se nisu cijepili.

Kozlevac vjeruje da će se predstojeća nastavna godina održavati uživo, te da će i sezona trajati još u mjesecu rujnu.