POVIŠENI TONOVI

Karamarko grozničavo traži većinu: Glasanje već sutra?

Bionic
Reading

Pozivajući se na pouzdane izvore iz vrha HDZ-a, Jutarnji i Večernji list danas unisono objavljuju kako je Tomislav Karamarko jučer održao krizni sastanak s užim vodstvom stranke, na kojemu je bilo i povišenih tonova

Prema Jutarnjem listu, sastanak je održan u središnjici stranke, a na njemu su bili glavni tajnik Milijan Brkić, politički tajnik Tomislav Čuljak, članica Predsjedništva Josipa Rimac te nekolicina ministara. Karamarko je, javlja list, na sastanku naredio da se glasovanje u Saboru umjesto u petak, kako je dosad bio običaj, održi u srijedu u 9.30 sati. Onima koji se ne odazovu, priprijetio je sankcijama.

Večernji dodaje kako je Karamarka razljutila činjenica da saborska većina predvođena HDZ-om već tri tjedna nije u stanju skupiti kvorum i glasati, što je otvorilo pitanje postoji li uopće parlamentarna većina. Zato Karamarko u srijedu u 8.30 stiže i na Klub zastupnika HDZ-a gdje će tražiti disciplinu.

Podsjetimo, potkraj prošlog tjedna u Saboru se treći tjedan zaredom dogodila po vladajuće neugodna epizoda s nedostatkom kvoruma, čiji epilog je bilo sporno glasovanje oko uredbe o platnom prometu, zbog koje je oporba optužila HDZ za manipulaciju glasovima.