kozmetičke injekcije

Kardashianke su proslavile opasan zahvat od kojeg žene dobivaju HIV: Što je 'vampirski facelift'?

29.04.2024 u 19:02

Bionic
Reading

'Vampirski tretman' koji pomlađuje kožu i poboljšava izgled bora postao je popularan nakon što mu se Kim Kardashian podvrgla tijekom epizode 'Kim i Kourtney Take Miami'

Tri žene zaražene su HIV-om nakon "vampirskih tretmana lica", izvjestio je CDC. Postupak, koji pomlađuje kožu i poboljšava izgled bora, postao je popularan nakon što je Kim Kardashian napravila vampirsku njegu lica tijekom epizode Kim i Kourtney Take Miami.

Čini se da su tri žene koje su imale takozvane "vampirske tretmane lica" u toplicama u Novom Meksiku bile zaražene HIV-om, što označava prve slučajeve širenja bolesti preko kozmetičkih injekcija, prema izvješću CDC-a.

U ljeto 2018., ženi u 40-ima je rečeno da je HIV pozitivna, unatoč tome što nije bila izložena nikakvim poznatim čimbenicima rizika za HIV kao što su injekcije lijekova, transfuzije krvi ili seksualni kontakt s nekim tko je bio pozitivan na HIV. Žena je, međutim, prijavila da je nedavno bila izložena iglama tijekom vampirskog tretmana lica.Dvoje drugih pacijenata primilo je vampirske tretmane lica 2018.

Kardashianke su popularizirale vampirski tretman

Vampirski tretmani lica provode se ubrizgavanjem "plazme bogate trombocitima pomoću mikroiglica", objasnio je CDC. Postali su popularni nakon što se Kim Kardashian podvrgnula zahvatu tijekom epizode 'Kim i Kourtney Take Miami'. Kim je na Instagramu objavila fotografije nakon zahvata koje otkrivaju krvavu kožu koja je navodno u procesu pomlađivanja.

“Dokazi sugeriraju da je kontaminacija iz neodređenog izvora u toplicama tijekom proljeća i ljeta 2018. rezultirala prijenosom HIV-1 na ova tri pacijenta”, napisala je agencija. CDC je primijetio da su postupci izvedeni u "nelicenciranom objektu koji nije slijedio preporučene postupke kontrole infekcije niti vodio evidenciju klijenata."

Ovakva zaraza dosad nije bila dokumentirana

Tijekom inspekcije toplica u jesen 2018., istražitelji su pronašli "višestruke nesigurne prakse kontrole infekcije", uključujući stalak neoznačenih epruveta s krvlju na kuhinjskom pultu, neoznačene epruvete s krvlju i medicinske injekcije, poput botoksa, pohranjene u kuhinji. hladnjak — pokraj hrane — i nezamotane šprice razbacane po ladicama, na pultovima i odbačene u obične kante za smeće.

Izvješće CDC-a istaknulo je da se radi o otkriću bez presedana, navodeći da "HIV koji se prenosi uslugama kozmetičkih injekcija putem kontaminirane krvi nije prethodno dokumentiran."

Vlasnik lječilišta 2022. priznao je krivnju za nemar, osuđen je na više od tri godine zatvora, izvijestio je tada KOB.