godišnjica početka Domovinskog rata

Milanović u Pakracu: 'I za Ukrajnu se bori malo dobrih ljudi, nadam se da nije premalo'

02.03.2022 u 13:20

Bionic
Reading

U Pakracu se obilježava 31. godišnjica početka Domovinskog rata 1./2. ožujka 1991., na kojoj sudjeluje i predsjednik i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Zoran Milanović

Središnji dio programa održava se kod Spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu u podne u sklopu kojeg govori drži i predsjednik Milanović.

'Pakarac je branilo malo dobrih ljudi', kazao je i dodao kako je uvijek sve ovisilo o malo dobrih ljudi koji su bili spremni poginuti. 'Oni su spriječili da cijela Hrvatska padne', kazao je, javlja Dnevnik.hr.

Povukao je paralelu i sa situacijom u Ukrajini.

'Pravo je naroda da sam bira svoj put na način da drugima ne radi štetu. I za Ukrajnu se bori malo dobrih ljudi, nadam se da nije premalo', kazao je i dodao kako u Hrvatskoj nije bilo premalo.

Predsjednik kaže kako je Hrvatskoj trebalo dugo da uđe u EU pa stoga trebamo pomoći susjedima da što prije postanu države članice, a ne da ih ostavimo da se sami koprcaju u tom procesu.

'Da nas nakon ove krize sa koronom ne uhvati neka nova kriza', poručio je Milanović i dodao 'Živjela naša domovina! Živjela Hrvatska!'.