prosvjed diljem zemlje

Molitelji na trgovima: Sve puno interventne policije, protuprosvjednici vježbaju jogu

04.05.2024 u 08:56

Bionic
Reading

Na gradskim trgovima širom Hrvatske krenuli su uobičajeni prosvjedi muškaraca koji u klečećem položaju mole za život u predbračnoj čistoći. Mizerni broj prosvjednika ispred crkve sv. Vida u Rijeci nagnao je na reakciju bivšeg gradonačelnika Rijeke Vojka Obersnela

'Petnaest interventnih policajaca u punoj opremi čuva 15 klečavaca ispred Katedrale Sv. Vida u Rijeci. Blažena policija koja valjda nema pametnijeg posla', napisao je Obersnel na mreži X uz fotografiju s lica mjesta.

Ubrzo je objavio i fotografiju protuprosvjednika koji su se ispred crkve pojavili s transparentom 'Molitva visokog rizika'.

Molitelji su se okupili i na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu. Kako javlja Danas.hr, nasuprot njima su prosvjednici koji su po običaju također stigli na Trg. Između njih su jake policijske snage i redari.

Kontraprosvjednici glasno zvižde i čuju se bubnjevi, a stigli su s velikim plakatima i ogromnim transparentima 'homofobija nije religija' i 'govor mržnje nije molitva'.

  • +15
Molitelji na Trgu bana Jelačića 4.5.2024. Izvor: Cropix / Autor: Damjan Tadic

Na trgu je i druga skupina protuprosvjednika koja vježba jogu, a sve je puno interventne policije, javlja 24 sata.

  • +12
Okupljanje molitelja u Šibeniku Izvor: Pixsell / Autor: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Podsjetimo, već više od godinu dana muškarci se okupljaju na gradskim trgovima u Hrvatskoj. Mole za život u predbračnoj čistoći, da muškarci postanu duhovni autoriteti u obitelji, za čednost u odijevanju i ponašanju, prestanak pobačaja, domovinu, mir i obraćenje hrvatskog naroda.