kriza u stranci

Mostova zastupnica napušta politiku: Ja sam svoju borbu završila

19.05.2020 u 22:53

Bionic
Reading

Nakon što je Slaven Dobrović u utorak u popodnevnim satima objavio da istupa iz političke stranke Most, Ines Strenja, zastupnica u 9. sazivu Hrvatskoga sabora iz redova Mosta, napisala je na Facebooku da joj je "bila čast stajati rame uz rame s njim u borbi za neku bolju Hrvatsku" te da je njezina borba u politici završila

"Bilo je časno biti s tobom rame uz rame, u borbi za neku bolju Hrvatsku. Sretno ti bilo prijatelju, ma gdje nastavio svoju borbu. Ja sam svoju u politici završila. Vidimo se", napisala je Strenja svega 15 minuta nakon što je Dobrović objavio da napušta Most, piše Jutarnji list.

Strenja je tijekom 9. saziva Sabora bila predsjednica Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku, a bila je članica Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost, Odbora za europske poslove i Odbora za međuparlamentarnu suradnju. Također, bila je zamjenica člana Izaslanstva Hrvatskoga sabora u Parlamentarnoj skupštini Mediterana.

Podsjećamo, Dobrović je u svome pismu povodom napuštanja Mosta rekao da je "Most bio sjajna prilika za mijenjati Hrvatsku nabolje", ali da se Most danas "u upravljačkom smislu usko sveo na predsjednika i tajnika uz snažan pad unutarnje demokratičnosti i izostanak toliko nužnog dijaloga u formalnom i neformalnom smislu".

  • +8
Most nezavisnih lista Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

"Ako se vodstvo okruži isključivo ljudima koji o njima ovise, isključujući mogućnost čuti drugačiju, kritičnu misao, teško je ići naprijed. Kao da smo odustali od inzistiranja na općem dobru, kao kriteriju i podlozi za okupljanje i zajednički rad, bez obzira na sve naše moguće i različite osobne preferencije. Kao i da „borba protiv korupcije i klijentelizma“ zvuči površno, dnevno-politički, na veselje brojnih klijentelističkih mreža koje i dalje izjedaju našu budućnost", napisao je Dobrović.